López considera les eleccions del 2-A una “oportunitat històrica”

Vela defensa que les candidatures socialdemòcrates tenen “ganes de donar guerra”

López i els membres de la candidaturaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La coalició PS i SDP es va presentar ahir de forma oficial en un acte a Escaldes-Engordany. “Un acte així era necessari”, va afirmar Susana Vela, cap de campanya de la coalició progressista. Una relació, la de les dues formacions, que Vela va assegurar que “està anant molt bé” i que ha permès presentar unes llistes “molt solvents, amb gent preparada i amb ganes de donar guerra”, va remarcar la socialdemòcrata.

La presentació, que va quasi emplenar la sala d’actes del comú escaldenc, va ser el tret de sortida “al canvi” que tant ansien els socialdemòcrates. “És un canvi possibilista i realista; tenim projectes molt treballats, que no són fruit d’improvització de quinze dies abans de començar una campanya, i tenim experiència de Govern. Penso que això és un valor que la gent tindrà en compte”, va defensar Vela. El líder de la llista nacional i candidat a cap de Govern, Pere López, també va reiterar “l’oportunitat històrica” que ofereixen les eleccions del proper 2 d’abril per portar el canvi al país. López no es va estar d’etzibar un cop a DA i a Concòrdia afirmant que “no és el moment per continuar amb el desgavell ni tampoc per provatures o aprenentatges”. Així, el líder socialdemòcrata va tancar la seva intervenció, la darrera de l’acte, defensant que “només nosaltres serem capaços de construir sol·lucions”.

No va ser, però, l’únic que va fer referències als adversaris polítics dels propers comicis. El cap de llista per Andorra la Vella, Joaquim Miró, va asseverar que “el 2009 la societat andorrana demanava un canvi que avui ens torna a demanar”. De fet, Miró va rematar la seva intervenció afirmant que el canvi ha de permetre acabar amb “l’stablishment i el poder que fa 12 anys d’un mal govern que ens governa”. També va fer referència al Govern de Demòcrates el candidat d’Escaldes-Engordany, David Pérez, que esperava que la pluja d’ahir “s’emporti la pols taronja”.

Lluita a tot el país

Així i tot, Vela va reconèixer les dificultats que tindran per sumar majories àmplies també perquè “la dreta sempre s’acaba juntant”. Tanmateix, la cap de campanya va apuntar que “la ciutadania és suficientment madura i intel·ligent com per veure que són pactes que no van més enllà de les cadires; a més hi ha una barreja molt difícil d’entendre i confiem en la maduresa de la ciutadania i en la voluntat de canvi que el país necessita”. En aquest sentit, la que aquesta legislatura va ser consellera general va asseverar que “esperem guanyar el màxim nombre de parròquies, pensem que podem guanyar en moltes, com pot ser Andorra la Vella, Encamp, Escaldes, però també Sant Julià pot donar moltes sorpreses”. De fet, Vela tampoc va descartar la Massana i Ordino on “el tema de Grifols també pot fer modificar el panorama del Consell General”, va sentenciar.

El candidat a cap de Govern per la coalició, Pere López.

tracking