rEPORTATGE

Els passadissos del Consell

Els actes de la Constitució permetran descobrir el passadís poc conegut que connecta Casa de la Vall amb el Consell General.

Els passadissos del ConsellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quan es parla d’una sala secreta o un passadís secret de la Casa Blanca s’imagina que aquelles parets amaguen coses extraordinàries. Potser no és el cas del passadís que connecta Casa de la Vall amb el nou Consell General, però també pica la curiositat. El trentè aniversari de la Constitució permetrà conèixer, justament, aquest passadís que va de l’antiga presó al nou parlament andorrà, el qual s’habilitarà durant el 13 i 14 de març amb una exposició fotogràfica per posar en relleu els canvis que es van produir amb l’arribada de la Carta Magna.

Ahir la síndica general, Roser Suñé, i la subsíndica, Meritxell Palmitjavila, van presentar els actes de celebració de les tres dècades de la Constitució, la primera ocasió en la qual la Sindicatura actual podrà realitzar la festivitat amb plena normalitat, després del pas de la pandèmia i les consegüents restriccions d’aforament. Un text que per Suñé “segueix plenament vigent” i al qual no li ha arribat el moment de “canviar, encara se’l pot estirar”, va asseverar ahir la síndica. Així, durant aquells dos dies ambdós espais acolliran visites guiades gratuïtes que tenen, entre d’altres, l’objectiu d’apropar el treball parlamentari que es realitza avui en dia a la ciutadania, a més de posar en valor els beneficis que ha suposat la consecució de la Constitució. En aquest sentit, la tarda del dia 13 es duran a terme tallers infantils, mentre que el dia 14 es recuperarà la ballada de sardanes a la plaça del Consell General, així com el concert de l’ONCA (al centre de Congressos d’Andorra la Vella), entitat que també celebra enguany 30 anys.

CONSTITUCIÓ DELS JOVES PER A JOVES

Una de les novetats és que durant tot l’any es duran a terme activitats amb motiu de la celebració. Una d’elles és una reinterpretació de la Constitució per part dels alumnes de batxillerat de l’Escola andorrana, amb l’objectiu d’apropar el text als joves. També es durà a terme una representació del procés constituent per part de l’ENA i una col·lecció de llibres per part de l’ARI.

tracking