Andorra la Vella

DA-L'A s'uneixen per recuperar la capital

El tàndem Marsol-Cabanes vol frenar la coalició d’esquerres en un partit a quatre bandes

Demòcrates + Liberals

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fins a quatre opcions es disputaran els dos consellers d’Andorra la Vella el 2-A. La batalla serà exigent, especialment entre els blocs DA-L’A i PS-SDP. Els dos partits amb aspiracions a governar han sumat forces, un a la dreta i l’altre a l’esquerra, per intentar fer-se amb la capital. Andorra la Vella és, de fet, la parròquia on més mal s’espera que faci l’aliança López-Bartumeu i on més interessava a DA aconseguir el suport dels liberals per intentar frenar la victòria en la circumscripció en què els socialdemòcrates són més forts. Els demòcrates han aconseguit convèncer Conxita Marsol per liderar la territorial, al costat d’Alain Cabanes, que tot i la rivalitat que reconeixen que hi ha es veuen amb possibilitats de conquerir Andorra la Vella. “Hi vaig perquè m’hi veig amb forces i amb capacitat per guanyar”, va afirmar ahir Marsol. La candidata va reconèixer que a “Andorra la Vella hi ha molt vot socialdemòcrata però hi ha partit i penso que tenim opcions”. “Treballarem molt i ho farem amb il·lusió”, va dir.

Fa quatre anys només 12 vots de diferència van donar la victòria al PS i L’A, que en aquell moment anaven junts sota el paraigua de d’Acord. El candidat socialdemòcrata, Quim Miró, repeteix, aquesta vegada acompa­nyat de la progressista Marian Sanchiz. Un pacte “molt més natural”, va reconèixer Miró, que va apuntar que no s’ha fet per aritmètica sinó per ideologia, perquè les sumes en política “no són pures”. El socialdemòcrata va reconèixer que l’acord de DA amb L’A –que ocupen el primer suplent de la llista– “fa que la proposta sigui més potent” i converteix Andorra la Vella en una de les parròquies “més disputades”.

A l’escenari apareixen dues forces noves, després que finalment terceravia no concorri a les eleccions. Són Concòrdia i Andorra Endavant, a qui uneix l’objectiu de donar-se a conèixer i fer-se un espai polític a la parròquia amb més electors, conscients del repte que suposa enfrontar-se als tàndems Marsol-Cabanes i Miró-Sanchiz. “Lluitem contra dos pesos pesants, però crec que hi ha espai”, va opinar el candidat de Concòrdia, Martí Alay. Sense definir-se ni a la dreta ni a l’esquerra de l’espectre polític, Alay espera “captar un terç dels votants desencantats i un terç de part de la dreta i de l’esquerra”. A tall d’exemple, va apuntar Alay, “no em sembla carca dir que vull que la gent del país tingui feina, però a alguns els semblarà un comentari de dretes”.

Per part d’Andorra Endavant, Elisa Muxella es va posicionar com “l’opció del canvi real”, i va afirmar que ni DA, ni L’A, ni PS-SDP són alternatives. La presidenta de l’Institut de Drets Humans va indicar que “ens preocupa molt la situació d’Andorra perquè hi ha molta gent que ha hagut de marxar del país” per qüestions, va afegir, com l’habitatge o els salaris. “Nosaltres aportem una nova perspectiva al conjunt de problemes que pateix Andorra”, va sentenciar.

PS + SDP

Concòrdia

Andorra Endavant

Fa 4 anys

tracking