Pintat abandona

La renúncia del líder de Terceravia deixa l’escenari obert a Sant Julià amb 4 candidatures

El líder de terceravia, Josep Pintat, al Consell General.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La gran sorpresa de la darrera jornada abans de presentar les llistes electorals la va protagonitzar ahir Josep Pintat. Després d’una llarga reunió amb diferents membres de terceravia que va durar tota la tarda i fins ben entrada la nit, la formació laurediana va decidir abandonar i no presentar cap llista, ni nacional ni territorial. El partit feia dies que mantenia la incògnita sobre amb qui i on presentaria candidatures, sense desvelar en cap moment si Josep Pintat repetiria com a candidat a cap de Govern. Finalment, el líder lauredià ha decidit que no vol repetir i cap de les persones de la seva confiança a qui va intentar convèncer per agafar les regnes del partit ha acceptat el repte. Es va intentar amb Josep Majoral i també amb Ferran Mirapeix, però cap dels dos ha volgut agafar el relleu i ahir a última hora de la nit el partit, a través d’un comunicat, anunciava oficialment que no participarà en les properes eleccions generals.

El partit, segons fonts consultades, tenia preparades fins a tres llistes territorials: a Sant Julià, a Andorra la Vella i a la Massana. La falta d’un lideratge clar a la llista nacional, però, va fer prendre la decisió de no presentar cap candidatura, ni tan sols a la par-ròquia laurediana, origen de la formació i allà on més pes conserva. La notícia de la retirada de Pintat obre l’escenari electoral a Sant Julià, parròquia que fins ara havia estat dominada per Unió Laurediana-terceravia.

Els motius responen a la “coherència i integritat de les nostres posicions polítiques”, segons s’exposa en el comunicat signat per Josep Pintat, Oliver Alís, Joan Carles Camp i Carles Verdaguer. “Les propostes que Terceravia i Unió Laurediana podria presentar-vos havien de tenir com a objectiu fomentar la cooperació i la unió per afrontar els reptes del futur amb l’únic i exclusiu objectiu d’assolir el millor per a An- dorra. Després de moltes accions i esforços, constatem que aquesta premissa no es dona en aquest moment”, asseguren. Així mateix, afirmen que “en un moment polític difícil i complex, considerem que és important tenir una posició clara i coherent per servir l’Estat, sense caure en les temptacions partidistes. No compartim la política que busca les cadires a qualsevol preu, que pot perjudicar el país”. El comunicat, d’una pàgina, conclou que “sabem que aquesta decisió és complexa i dura, però creiem que és l’adequada per aportar propostes en el futur”.

La sortida a última hora de Josep Pintat deixa en sis les llistes nacionals –DA, PS-SDP, Liberals, Concòrdia, Andorra Endavant, Acció– i en quatre les candidatures territorials a Sant Julià –Concòrdia, DA-L’A, PS-SDP i Andorra Endavant.

FUSTÉ I MAGALLÓN, LES OPCIONS D'ACCIÓ

Acció també va confirmar que acabarà presentant llista –a més de la nacional– a la Massana i a Escaldes-Engordany, aquesta última de la mà de Demòcrates. En aquest sentit, l’elecció de la formació liderada per Judith Pallarés –que serà la primera de la llista nacional, seguida per Noëlia Souque, Agustina Grandvallet, Carles Bernardo i Abdou Taouil– va ser la de Josep Fusté i Rebeca Roger per a la Massana i la de Magallón com a segon de la llista a Escaldes, on Laura Mas de la Rosa serà la primera suplent.

MONTANER TANCA LLISTA A LA CAPITAL

Andorra Endavant va anunciar ahir que Elisa Muxella i Dídac Tomàs seran els dos primers de la llista a Andorra la Vella. Muxella és actualment la presidenta de l’Institut de Drets Humans d’Andorra, mentre que Tomàs, que és filòleg i humanista, és actualment professor al centre de Formació Professional d’Aixovall. El partit liderat per Carine Montaner va insistir, en un acte fet dissabte a la nit, que també volia confeccionar llista territorial a Encamp, Sant Julià i Ordino.

tracking