x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK

Marsol i Alain Cabanes lideraran la llista de DA i L'A a Andorra la Vella

El partit de Xavier Espot acorda el tàndem a la capital i cedeix el número 3 de la candidatura als liberals
Llites parròquials

Llites parròquials

Llistes parròquials

Actualitzada 12/02/2023 a les 11:19
L’encara cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, liderarà finalment la llista territorial a la capital amb el fins ara conseller comunal d’Esports i Joventut, Alain Cabanes. Així es va decidir ahir després d’una darrera reunió del comitè local demòcrata, en la qual també es va acordar que el número 3 de la llista serà per a un membre liberal. Així es tanca finalment la llista conjunta entre DA i L’A a la capital després que els últims dies s’hagi rumorejat amb diverses opcions per la negativa inicial de Marsol de capitanejar la llista territorial. També s’havia posat sobre la taula la possibilitat que Jordi Cerqueda fes tàndem amb la cònsol major, però el liberal va rebutjar la proposta. L’acord amb L’A ha passat, finalment, per tenir el primer suplent i no el segon titular. El fet que Marsol lideri la territorial deixa lliure el número 2 de la llista nacional, que encara s’ha de tancar qui l’ocuparà, ja que finalment el lloc no serà per Ester Vilarrubla.

També ja s’ha confirmat que l’encara ministra en funcions, Trini Marín, liderarà la llista que DA elabora a Escaldes, en aquest cas juntament amb Acció. El tàndem, per tant, serà Trini Marín i Marc Magallón. Els demòcrates confien que l’acord amb els exliberals els ajudarà a recuperar la victòria a la parròquia del candidat a la reelecció, ja que va ser precisament Marc Magallón, acompanyat aleshores de Rosa Gili, que va aconseguir la victòria a la territorial el 2019 sota el paraigua de d’Acord. En declaracions a la premsa, Magallón va afirmar ahir que no li genera cap conflicte que DA es presenti conjuntament amb L’A en altres par-ròquies. “No ens genera cap neguit, són dues formacions polítiques que tenen el mateix dret que Acció i entenc que cada opció política té llibertat de fer allò que li convingui de fer a cada parròquia”, va afirmar.

Pel que fa a les altres parròquies, DA també anirà conjuntament amb L’A a Sant Julià i a Ordino. En el primer cas, en principi els liberals ocuparan el segon titular i la llista la liderarà Helena Mas, mentre que a Ordino, com a la capital, el nom liberal serà en el primer suplent, amb Marc Galabert. En cas de victòria, una de les titulars, Sandra Codina, podria ocupar el ministeri d’Esports, cosa que permetria a Galabert entrar al Consell General i, per tant, els liberals tindrien com a mínim un parlamentari. La segona titular a Ordino és Berna Coma. A les altres parròquies els noms ja són clars. A Encamp, Jordi Torres i Maria Martisella; a Canillo, Guillem Casal i Jordi Jordana; i a la Massana, juntament amb CC, Carles Naudi i David Montané.

En declaracions a la premsa, ahir el candidat de DA, Xavier Espot, va negar que s’hagin repartit ministeris amb L’A i va assegurar que els liberals tampoc no els han demanat a canvi de tancar el pacte. “Vull deixar molt clar que l’objecte dels pactes no tenen res a veure amb un possible futurible que depèn de l’escrutini del conjunt de la població i que crec que he de respectar en gran mesura”, va afirmar Espot.

 
  • #24 ciutadà
    (13/02/23 15:48)

    I ara si que queda clar que la candidatura més sòlida i més coherent és la de DA. Està ben clar a qui s'ha de donar suport per tenir una política madura i sòlida! 

    Respondre
  • #23 Eleccions ja
    (12/02/23 22:28)

    Jajaja. L'activitat és frenètica. La campanya electoral será llarga i avorrida. Tot blablabla. Acabem d'una p vegada..no ho podré suportar juas juas

    Respondre
  • #22 Indecís no socialista.
    (12/02/23 22:08)

  • #21 Algu ho havia de dir
    (12/02/23 21:26)

    Si voleu que Andorra sigui un Mònaco 2, llavors voteu a DA. Sinó voteu a Concordia : els més coherents !

    Respondre
  • #20 Mini Cabanes
    (12/02/23 18:32)

    Espero que és broma... ara si que tindrem testosterona al consell... matèria gris ja és més difícil

    Respondre
  • #19 Oleee
    (12/02/23 18:13)

    Com me n'alegro que la Vilarrupla no hi vagi. No se'l mereixia gens. 

    Respondre
  • #18 Maria
    (12/02/23 17:29)

    Coherencia!! Voteu amb seny ni DA ni liberals.

    Respondre
  • #17 Vergonya
    (12/02/23 17:18)

    Els que marxen a mitja legislaturo son uns desertors i oportunistes. Tant de bo perdin

    Respondre
  • #16 jordi
    (12/02/23 17:03)

    Si tens o t'estàs fent un xalet de més de 20 Milions d'euros, vota DA que et representaran molt be.
    Si no es el cas, mira qui votes i com et pot representar ara, i en els propers anys, i en quin país vols que converteixin andorra.

    Respondre
  • #15 Isa
    (12/02/23 16:45)

    City1 va dir..
    El probema de DA, es que estàs amb ells o contra ells. Son com una secta.

    Respondre
Veure’n més
24
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts