eleccions generals

La coalició d'esquerres tanca un acord amb Agrupament

Marta Pujol i Susagna Venable lideraran la llista a Encamp de la coalició d’esquerres

Susagna Venable, al centre, amb altres membres d'Agrupament Encampadà.A. E.

Creat:

Actualitzat:

La coalició d’esquerres ha tancat el pacte amb Agrupament Encampadà i Marta Pujol, per part dels socialdemòcrates, i Susagna Venable, per part del partit parroquial, lideraran la llista territorial. Així es va decidir ahir a la nit després que Agrupament Encampadà celebrés una reunió en la qual també es van valorar altres possibilitats de pactes, ja que amb la formació local s’havien reunit també DA, Concòrdia i els liberals. El que encara resta per decidir són els suplents, entre els quals segurament s’incorporarà algun membre d’SDP. Encamp és una de les parròquies que la coalició progressista considera claus per al resultat electoral. S’hauran d’enfrontar segur amb la llista de DA amb Jordi Torres i Maria Martisella, i caldrà veure si també hi tindran presència altres partits com Liberals.

A les altres parròquies, el PS compta amb Gerard Alís a Sant Julià i a la capital sona el nom de Quim Miró. A Ordino la formació encara no ha avançat cap nom ni tampoc si farà algun pacte territorial. Pel que fa a la nacional, Susanna Vela i Judith Salazar repetiran tot i que encara no s’ha definit en quina posició.

El partit de Josep Maria Cabanes també està treballant per fer llistes en solitari al màxim de parròquies possibles després que l’acord amb DA no hagi prosperat a causa de les desavinences amb el candidat que els liberals proposaven per Encamp, Sergi Alís. Tot i així, algunes fonts apunten que encara seria possible que es tornés a intentar un acostament. A la nacional, Cabanes anirà acompanyat de Xavier Coma, president de l’Associació de Pagesos i Ramaders.

D’altra banda, terceravia manté reunions per tancar candidatures i acabar de decidir en quines parròquies farà llista. Ara per ara, treballen amb la capital i Ordino, més enllà de Sant Julià, que podria ser capitanejada per Oliver Alís. El líder del partit, Josep Pintat, encara no ha deixat clar si tornarà a ser el candidat. Li ha proposat a Josep Majoral prendre el relleu però el cònsol lauredià ho ha rebutjat.

Concòrdia

També estan acabant de tancar serrells els membres de Concòrdia, que tenen previst fer una assemblea demà per validar els caps de llista de les territorials. El partit treballa en els noms dels candidats però també deixa obert a qualsevol afiliat la possibilitat de presentar-se, de manera que si dijous hi ha dues opcions per a una parròquia es votarà quin és el candidat amb més suport. Per això, els noms encara estan molt en l’aire però sona amb força Martí Alay per Andorra la Vella i també podria ocupar un lloc a la llista escaldenca Ramon Tena. També caldrà escollir els noms de la llista territorial a Sant Julià. Sembla, però, que finalment la nova formació no farà llista a Encamp.

Concòrdia encara no ho ha tancat del tot però a hores d’ara és més complicat, ja que Agrupament Encampadà haurà rebutjat un pacte territorial amb ells.

Un cop decidits els números 1 de les llistes territorials, la formació decidirà en una executiva la resta de noms a les tres parròquies on tindrà segur presència, així com els noms de les nacionals, ja que en alguns casos pot ser que hi hagi algun traspàs de la nacional a la territorial si és necessari.

EL COMITÈ PARROQUIAL DE DA INSISTEIX A MARSOL

El comitè parroquial de DA a Andorra la Vella insisteix a l’actual cònsol major de la capital, Conxita Marsol, perquè es presenti de número 1 a la llista territorial de les properes eleccions generals. Ella, però, ja ha dit per activa i per passiva que no vol concórrer a la territorial i reclama un lloc destacat a la llista nacional. Els taronges encara no tenen tancada la llista a la capital perquè també s’han negat a formar-ne part les actuals ministres Ester Vilarrubla i Sílvia Riva. De qui conformi finalment aquesta llista territorial dependrà també el nom de la nacional. De fet, Conxita Marsol podria ser la número 2 de Xavier Espot, tot i que, segons fonts consultades, la mandatària encara no coneixia divendres passat les intencions de Xavier Espot. A menys d’una setmana per tancar els candidats, encara hi ha molts interrogants. Inicialment s’ha plantejat que a la nacional, darrere del candidat a la reelecció hi vagin Marsol, Carles Enseñat, Raül Ferré, Carol Puig, Gemma Riba i Mònica Bonell, però l’ordre i fins i tot els noms encara podrien variar. El que sí que sembla més clar a casa dels demòcrates són els noms de les territorials, a excepció d’Andorra la Vella i d’Escaldes, on s’estaria buscant una alternativa a Trini Marín. A Canillo hi haurà Guillem Casal i Jordi Jordana; a Encamp, Jordi Torres i Maria Martisella; a Ordino, Sandra Codina i Berna Coma; a Sant Julià, Helena Mas i Joan León; a la Massana, juntament amb CC, Carles Naudi i David Montané. En tot cas, el partit té previst acabar de validar els candidats de totes les llistes en un congrés el cap de setmana. L’últim dia per entrar les llistes és dilluns.

tracking