TREBALL

La patronal proposa una quota de temporada d'estiu com la del 2022

La CEA pensa que s'hauria d'aprovar el més ràpidament possible per donar resposta a les empreses i assalariats

Gerard Cadena ahir a l'hotel Starc d'Andorra la Vella.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Confederació Empresarial Andorrana (CEA) ha proposat avui a la reunió del Consell Econòmic i Social l’aprovació d’una quota de temporada d’estiu en una línia similar a la de l’any passat, segons informa la patronal en un comunicat. En aquest sentit, la CEA considera que el 2022 quan aquesta va estar en vigor per al sector de l’hoteleria i la restauració va funcionar de forma òptima i va permetre a les empreses fer front a una situació de mancança de mà d’obra, així com avançar en la consolidació de les plantilles.

Així, la patronal creu que les dificultats per trobar persones per treballar en els sectors més relacionats amb el turisme continuen essent importants i que per això, caldria repetir l’experiència de la quota de temporada d’estiu, que va ser positiva. A més, pensen que el reglament de quota s’hauria d’aprovar el més ràpidament possible per tal de donar una resposta claratant a les empreses com a les persones assalariades.

Per altra banda, per a la patronal, caldria també una reflexió per estendre aquesta quota d’estiu a d’altres sectors de l’economia que consideren que també es veuen afectats per la manca de personal, com podria ser el comerç. Tot i així, la CEA opina que aquesta mesura només seria efectiva si es permetés compatibilitzar la quota de temporada amb la quota indefinida, qüestió per a la qual

caldria dur a terme modificacions legislatives.

Així, amb l’objectiu de consolidar els equips de les empreses, la CEA també ha demanat al Govern que faci ús de les potestats reglamentàries de què disposa per facilitar que les empreses puguin incorporar com a treballadors indefinits aquelles persones que han arribat al país com a treballadors temporers, en cas que les dues parts vulguin consolidar la relació laboral, i així poder passar a integrar la plantilla de forma permanent.

tracking