rEPORTATGE

1.247 quilòmetres solidaris

El 8 de setembre, un grup de 14 ciclistes sortirà des d’Andorra la Vella fins a Santiago de Compostel·la passant per nou etapes.

Toni Domínguez, creador de la ruta Andorra-Santiago.T. n.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nou etapes. 1.247 quilòmetres. 14 ciclistes. Toni Domínguez, gestor de viatges a Viatges Emocions i monitor de gimnàs, ha organitzat una ruta ciclista solidària que va des d’Andorra la Vella fins a Santiago de Compostel·la. La sortida està planejada per al 8 de setembre i tots els fons recaptats es donaran a l’associació Asdent, per a la investigació de la desconeguda malaltia de Dent.

L’any 2006, Domínguez va fer el mateix camí de Santiago en solitari, i quan va arribar li van comunicar que era la primera persona a arribar en bicicleta des d’Andorra. “D’això fa molt de temps i volia repetir l’experiència. Ara, però, en grup i tot ben gestionat a través de Viatges Emocions”, explica.

La sortida des d’Andorra la Vella serà el 8 de setembre, coincidint amb la Diada de Meritxell. El camí es farà en nou etapes, de 1.247 quilòmetres aproximadament, i el grup estarà format per 14 ciclistes i un xofer, que conduirà una furgoneta que els acompanyarà durant tot el viatge per si algú necessita assistència i per transportar el material. Quan el grup agafi el vol de tornada Santiago de Compostel·la-la Seu d’Urgell el 17 de setembre el vehicle portarà les bicicletes de tornada al Principat.

El formulari d’inscripció es troba a la pàgina web de Viatges Emocions i ja tenen la meitat de les places cobertes. Encara en queden set i, tot i que tothom pot apuntar-s’hi, Domínguez demana que tinguin un nivell mitjà per poder acabar tota la ruta.

“No és una carrera, no hi ha premis i més aviat es tracta d’un repte solidari i personal”, constata el responsable. El preu aproximat per persona ronda els 1.000 euros, que serviran per pagar hostals o hotels, avions i la furgoneta que els acompanyarà durant tot el viatge. En canvi, tots els diners aportats pels patrocinadors del projecte, el principal dels quals és Andbank, aniran destinats a l’associació Asdent per a la investigació de la malaltia de Dent, una malaltia rara d’origen genètic i sense cura.

tracking