nous requisits

Tres persones han fet i superat al 2022 el curs per tenir un gos de raça perillosa

L’obligatorietat de la formació és una novetat reglamentària de l’any passat

Un gos de raça considerada perillosa.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’actualització de la reglamentació relativa als gossos de raça considerada potencialment perillosa incorporava per als amos que es decidissin a acollir un d’aquests animals l’obligatorietat de superar una formació doble: primer s’ha d’acudir a un centre d’ensinistrament i, en segon terme, es fa una sessió formativa amb l’administració. L’any passat es van fer les quatre primeres convocatòries d’aquests cursos i només es van presentar tres persones (tots a la darrera convocatòria) i les tres van resultar aptes. Aquest 2023 es repetiran les quatre convocatòries per donar opció a qui vulgui tenir un gos de qualsevol de la quinzena de races que es consideren potencialment perilloses a seguir formació.

Acreditar que s’ha seguit el doble curs és obligatori abans de tenir i inscriure el gos al registre d’animals de companyia. L’executiu considera, sobre la xifra baixa de persones que han seguit les sessions, que “demostra que si dones coneixement de les races, informes dels requeriments i la normativa, els futurs propietaris s’ho repensen i busquen altres races amb requisits menys exigents”.

Els banders fan tasques de seguiment i control a la via pública per verificar que no hi ha persones que s’intenten saltar la nova normativa. En concret, els agents estan alerta de possibles nous cadells però des de l’executiu van indicar que no s’ha obert cap atestat per propietaris que tinguin un gos d’aquestes característiques posterior a la data d’aprovació de les noves obligacions reglamentàries (el setembre del 2021) i que no hagin fet la formació. Incórrer en aquesta infracció suposaria una multa.

Precisament els banders han fet públic aquesta setmana el balanç d’actuacions del 2022 i destaca un increment dels atestats oberts a propietaris de cans potencialment perillosos. En concret, els agents van imposar 48 multes per infringir el reglament, quan l’any anterior, el 2021, se n’havien posat 34. La majoria d’iregularitats detectades van estar relacionades amb l’ús indegut del morrió o per portar l’animal deslligat, dues obligacions que han de complir els propietaris d’aquests animals.

La regulació aprovada el 2021 prohibeix expressament la reproducció i la cria de cadells de gossos d’aquestes races, així com el seu encreuament amb gossos de qualsevol altra raça.

tracking