Política

DA no té “por” de presentar-se sense pactes

Espot diu que són “forts” per anar sols a les llistes, tot i que no tanca la porta a pactar

DA no té “por” de presentar-se sense pactesDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Demòcrates no té “por”d’anar sol a les eleccions. Ho va afirmar el número u de la llista electoral i actual cap de Govern, Xavier Espot, en les declaracions posteriors a la reunió que el partit va mantenir ahir al matí. “Ens considerem suficientment forts i així ho hem demostrat en el passat”, va esgrimir, argumentant que “som l’únic partit que podem teixir bones candidatures a totes les parròquies amb possibilitat d’aconseguir una victòria en la gran majoria”.

Ara bé, el líder de DA no tanca la porta a pactes electorals. Tampoc a lligar acords després de les eleccions. I el rellotge avança, perquè té previst fer efectiva la dissolució del Consell General el dimarts vinent. Tot i això, va recordar que “hem deixat clar que només prevèiem aliances electorals amb aquelles formacions amb les quals hem governat i tenim àmplies coincidències ideològiques i programàtiques”. I, per tant, DA no sacrificarà els “principis bàsics de la nostra ideologia i programa” en el marc de cap acord. Espot va admetre que no descarta negociar amb Acció, Liberals i “per què no”, amb terceravia. Un altre requisit a l’hora de pactar, va afegir, és la necessitat que les aliances siguin “respectuoses amb la força política i electoral que té cadascuna de les formacions”. En canvi, va afirmar que la formació taronja no farà “pactes estranys com sembla que s’estan configurant en alguns llocs per desbancar DA”.

Pel que fa al programa electoral, que ja està “molt embastat”, el candidat va sostenir que els “eixos cabdals” són la millora del poder adquisitiu i l’habitatge, així com el creixement urbanístic i la sostenibilitat del país. De fet, els va qualificar “d’assignatures pendents” i va posar sobre la taula que “si aspirem a governar hem de ser capaços d’aportar respostes contundents”.

El que encara no va revelar Espot va ser qui anirà de número dos a la llista electoral -Conxita Marsol-, al·legant que les candidatures es dissenyara un cop es disolgui el Consell General. Ara bé, va emfatitzar que “com es desencadenarà la llista de noms volem que passi per darrere del projecte i programa, perquè les idees són molt més importants que les persones”.

Data de les eleccions

Respecte al calendari d’eleccions, el cap de Govern va detallar que anunciarà la data escollida la setmana que ve. En aquest sentit, va posar de manifest que es justificarà els motius pels quals s’ha elegit el dia en qüestió i “s’evidenciarà que no hi ha cap tacticisme polític ni electoral”.

Finalment, Espot va declarar estar “molt orgullós i satisfet de poder encapçalar aquest projecte”. De fet, va admetre sentir-se “molt optimista i molt esperançat que tornarem a guanyar, perquè portem el millor projecte i, sobretot, al darrere hi ha la millor gent”. Així, va avançar que el partit que encapçala “aspirem a recuperar la majoria absoluta al parlament”.

REUNIÓ PER DESENVOLUPAR EL PROGRAMA ELECTORAL

Redacció - Andorra la Vella La reunió de treball de Demòcrates destinada a configurar el programa electoral amb què anirà a les properes eleccions generals va comptar ahir amb la participació d’un cententar d’afiliats i simpatitzants del partit, que van aportar les seves idees i propostes per elaborar la proposta. En concret, la jornada de treball es va dividir en diferents taules temàtiques: economia i finances; sostenibilitat, creixement i mobilitat; poder adquisitiu i habitatge; cultura i identiat i, finalment, joventut, educació i esports. “No és la primera reunió a la qual participo, però sí la més multitudinària”, va celebrar el cap de Govern, Xavier Espot, que va destacar com d’enriquidor és que persones de diferents sectors i corrents ideològiques debatin per “arribar a un denominador comú”. Per la seva banda, el secretari general del partit, Jaume Serra, va expresar que la trobada va ser molt “enriquidora”, especialment per als membres del partit amb càrrecs al Govern i al Consell General, “per refrescar les idees i guanyar punts de vista”. Les conclusions resultants de la jornada de treball d’aquest dissabte es plasmaran en un programa electoral. “Ara el perfeccionarem i alimentarem amb els inputs de militants i simpatizants, per acabar de configurar el programa definitiu”, va informar Espot.

El cap de Govern i número u de DA, Xavier Espot.

Un instant de la reunió.

tracking