consum elèctric

La CEA defensa l'estalvi energètic de les empreses

Demana més conscienciació de la ciutadania

El centre de la capital il·luminat.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després que FEDA anunciés que el mes de gener va acabar amb un consum energètic un 0,6% superior al del gener del 2022, la CEA va reivindicar ahir que es tinguin en compte els esforços que s’estan duent a terme per part de les empreses en un moment en què el ritme de l’economia és màxim. El gerent de la patronal, Iago Andreu, va assegurar ahir que “evidentment ens hauria agradat que hi hagués més estalvi, però si mirem el consum per capita sí que hi ha un estalvi perquè avui som al país molts més que el gener de l’any passat”, va remarcar Andreu. En aquest sentit, el dirigent de la patronal va defensar que actualment “hi ha molta més activitat econòmica”, i també va recordar la baixada de les temperatures com un dels factors que poden haver disparat el consum. Així, Andreu va demanar a l’executiu insistir en la “conscienciació” de la població per tal que l’estalvi també arribi a les llars, ja que va recordar que “a les empreses i comerços hi ha mesures que són obligatòries i estan produint-se controls, per tant l’estalvi s’està produint”.

Així i tot, el gerent de la CEA va destacar que “segur que es pot fer millor o es poden fer més esforços per aconseguir que hi hagi més estalvi per part de tothom”, si bé va reiterar de contextualitzar les dades en el moment econòmic actual.

Pel que fa a l’executiu, des del ministeri de Medi Ambient es va demanar esperar a tenir les dades desglossades per sectors abans de realitzar cap valoració sobre els consums registrats.

tracking