x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
conferència d'espot

Espot anuncia una lliure circulació de persones adaptada a la realitat del país

El cap de Govern afirma a Barcelona que s’estan fent càlculs de quotes anuals
El cap de Govern a l'acte a Barcelona.

El cap de Govern a l'acte a Barcelona.

El cap de Govern a l'acte a Barcelona.

SFG
Espot amb el president d'Amics del País, Miquel Roca Junyent.

Espot amb el president d'Amics del País, Miquel Roca Junyent.

Espot amb el president d'Amics del País, Miquel Roca Junyent.

SFG
Actualitzada 03/02/2023 a les 11:47
Xavier Espot va anunciar ahir en una conferència a Barcelona que el text de l’acord entre el Principat i la Unió Europea tindrà una adaptació sobre la lliure circulació i establiment de persones. El cap de Govern va insistir que l’objectiu és aconseguir un acord similar al de Liechtenstein i es va mostrar “molt confiat” que s’assoleixi. De fet, segons recollien mitjans de comunicació veïns, va assenyalar que en el marc de les converses amb Brussel·les s’estan fent càlculs de quotes anuals segons el creixement de la població. “A Andorra hi ha una vinculació directa entre residència i activitat econòmica, i la cohesió social del nostre país està estretament relacionada amb el manteniment d’aquest vincle”, va defensar en el decurs de la conferència Homologació, obertura i oportunitats al fòrum Barcelona Tribuna, en un acte organitzat per l’entitat Amics del País que presideix Miquel Roca Junyent.

Sobre la resta de qüestions sensibles, Espot va assenyalar que mentre que hi ha un preacord amb relació al monopoli elèctric, el de les telecomunicacions és ara un element clau i que farà desaparèixer el roa­ming. També hi ha discussió sobre el control sistemàtic dels antecedents penals a qui vulgui fixar la residència, però el cap de l’executiu va indicar que “les negociacions estan molt ben encarrilades”. I amb relació a la lliure circulació de capitals, que encara no s’ha abordat, va apostar per acceptar sucursals bancàries foranes “sempre que les andorranes estiguin en disposició de competir en igualtat de condicions”, i va preveure que aquest procés passarà per una transició llarga. Espot va insistir que la intenció és signar l’acord amb Europa en la presidència espanyola, el segon semestre d’aquest any.

En el decurs de la conferència Espot va desglossar tot el camí d’homologació que ha fet Andorra els darrers anys, però va precisar que el “model d’èxit” que ha derivat en l’important creixement econòmic del 2022 “no és mèrit exclusiu d’aquest Govern, és fruit d’un esforç col·lectiu de quatre governs de signe polític diferent”. El màxim responsable de l’executiu va abordar l’actual problemàtica de l’habitatge, reivindicant les polítiques impulsades “per corregir-la i millorar el poder adquisitiu de la població”.

Espot també va posicionar-se sobre altres temes com la connexió ferroviària amb Espanya i no va descartar un projecte cofinançat amb Madrid i Barcelona. Tanmateix, va negar que s’estigui promovent l’arribada de youtubers i va indicar que “Andorra és molt més que això”.
Etiquetes
Veure’n més
39
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts