Conveni amb França per la transició energètica

El Govern ha signat amb EDF un acord per construir un model energètic neutre en carboni i responsable

Signatura del conveni entre el govern i el grup EDFGovern d'Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat i presidenta de FEDA, Silvia

Calvó, i el president director general d’EDF, Luc Rémont, han signat, aquest divendres, un conveni de col·laboració en matèria de transició energètica al Principat, segons informa l'executiu en un comunicat. Així, l'objectiu és reafirmar d'aquesta manera la voluntat del grup EDF i el governde construir un model energètic neutre en carboni i responsable.

En aquest sentit, el conveni ofereix un marc de col·laboració entre el Govern i el grup EDF per treballar qüestions en l’àmbit de la lluita contra el canvi climàtic, la substitució de les energies fòssils per una electricitat baixa en carboni i la descarbonització de l’economia i del territori. El Govern informa que aquest acord permet al grup EDF i a FEDA continuar la col·laboració que ja existeix en diferents eixos estratègics per a les dues entitats com els contractes de subministrament a llarg termini i implementació de PPA, el desenvolupament de cogeneració i xarxes de calor, el desenvolupament de producció d’energies renovables, la renovació i manteniment dels grups de producció hidràulica, l'ampliació de la producció hidràulica a la central de l’Hospitalet-près-l’Andorre, el desenvolupament de programes de comptadors intel·ligents i el desenvolupament de l’estratègia d’eficiència energètica.

En el marc de la signatura, la ministra Calvó ha agraït a EDF el seu suport històric, que hi ha estat també en el context de crisi energètica actual.Així, ha assenyalat com a especialment positiu el contracte de compra d’energia a llarg termini que van signar al 2019 FEDA i EDF, i ha indicat que "el nou acord signat avui ens permetrà explorar noves vies de col·laboració de cara a estabilitzar els preus de compra de l’energia per al futur", segons destaca Govern. Per la seva banda, el president director general del grup EDF, Luc Rémont, ha assenyalat que "estem orgullosos de signar una nova col·laboració a llarg termini i d’acompanyar el Principat d’Andorra en la seva transició energètica. Poden comptar amb l’experiència del grup EDF en tots els àmbits, per encarar els reptes associats a la transició cap a un mon baix en carboni".

tracking