Cinc mesos de presó per agressió sexual

El condemnat, reincident, serà expulsat del Principat per un període de deu anys

La Seu de la Justícia.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal de Corts ha condemnat un home que va agredir sexualment una noia a un any i sis mesos de presó, dels quals cinc mesos ferms i la resta subsituits per la pena d’expulsió del Principat per un període de deu anys. Es tracta d’un home que ja havia estat condemnat un any abans per un delicte major de detenció il·legal en grau de temptativa i nou delictes menors d’assetjament sexual, pel que se li aplica l’agreujant de reincidència.

Els fets es van produir el 9 de novembre de 2021 a la tarda en una fruiteria de la capital. La víctima, una noia de divuit anys, va acudir a l’establiment quan el dependent, un home de 32 anys, la va saludar dient-li “hola, guapa” i li va demanar si tenia “nòvio”, comentaris que ja li havia fet una setmana abans. La víctima va declarar que, en un primer moment, no va donar importància als comentaris. Mentre estava a la botiga, l’agressor li va oferir un tros de meló perquè el provés i tot seguit la va convidar a la part posterior de la botiga dient-li que li volia deixar provar altres productes. La noia el va seguir, però es va quedar a la porta del magatzem, sense arribar-hi a entrar. Allà l’acusat se li va acostar agafant-la per la cintura i intentant-la abraçar. Tot i que la noia el va empentar per treure-se’l de sobre, l’home va repetir l’acció i després que el rebutgés per segona vegada, la va agafar pel braç amb força i li va baixar la mascareta, apretant-li la mandíbula amb la mà per fer-li un petó. En aquell moment, la víctima, que va declarar haver sentit “molta por i fàstic” va aconseguir empentar-lo. Després de desempallegar-se del subjecte, va trucar a la seva mare “plorant i molt angoixada” per explicar-li els fets i aquella mateixa tarda totes dues van denunciar els fets a la policia. L’home va ser empresonat del 19 de gener al 29 de juny de 2022 i, malgrat que es va negar declarar davant la policia, després va negar els fets.

En la sentència, Corts argumenta que quan una persona actua amb el “propòsit de satisfer l’instint sexual (...) entenent com a tal qualsevol acte o tocament de significació sexual, exclosos els actes d’accés carnal o d’introducció” són constitutius d’una agressió sexual quan “s’executin contra la voluntat de la víctima, fent ús de violència física o intimidació”.

Tanmateix, la sentència imposa una pena menor a la que el ministeri fiscal demanava. En cocnret, l’acusació pública va sol·licitar condemnar-lo a 28 mesos de presó, 12 ferms i la resta condicional a pagar a la víctima 3.000 euros per danys morals en un termini de 12 mesos, així com la pena complementària d’expulsió durant 20 anys.

ELS FETS

-Verbal

La noia va anar a comprar a una fruiteria, on el dependent la va saludar dient-li “hola, guapa” i li va preguntar si tenia “nòvio”.

-Tocaments i agressió

A la porta del magatzem la va intentar abraçar dues vegades contra la seva voluntat fins que la va agafar amb força li va intentar fer un petó. Ella va sentir “por i fàstic”.

-Condemnat

La noia va marxar del local i va trucar a la seva mare. Tot seguit va denunciar els fets a la policia. El Tribunal de Corts ha condemnat l’home reincident per un declite major d’agressió sexual.

tracking