x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Tribunals

Sis acusats en un cas de droga pacten de 3 a 5 anys de presó i eviten el judici

L’acord amb la Fiscalia garanteix als cinc que hi ha a la Comella sortir-ne en pocs dies
Droga i diners comissats al domicili d'un dels acusats, el febrer del 2021.

Droga i diners comissats al domicili d'un dels acusats, el febrer del 2021.

Droga i diners comissats al domicili d'un dels acusats, el febrer del 2021.

SFP
Actualitzada 24/01/2023 a les 12:09
La sala de vistes número 6 de la seu de la Justícia va viure ahir un fet inusual: la formalització de l’acord entre la Fiscalia i els sis acusats en un cas d’introducció i venda en grans quantitats de marihuana i haixix –en gran part a menors d’edat– que els ha evitat el judici que s’havia de celebrar ahir mateix. Els sis processats, cinc dels quals estan en presó provisional a la Comella des de fa –el que més– un parell d’anys van acceptar penes que oscil·len entre els tres i els cinc anys de presó. L’acord estableix que la reclusió ferma imposada serà la que ja hagin complert un cop la sentència sigui definitiva –no hi va haver judici però el Tribunal de Corts dictarà una resolució sobre la base d’allò pactat–, fet que els permetrà sortir en pocs dies de la Comella. La sentència es farà pública dijous.

L’acord implica que els processats reconeixen els fets i l’ha facilitat, segons la representant del ministeri públic, la recent modificació de la Llei qualificada de la justícia, que ha implicat ampliar les causes que es poden jutjar per la via ràpida, l’ordenança penal. El cas podria haver-se jutjat per aquesta fórmula però el fet que la vista ja estigués fixada ho impedia. A més, la fiscal va argumentar que la legislació penal més recent implicava que els processats es poguessin beneficiar de penes inferiors a les establertes quan es van cometre els delictes reconeguts.

L’origen del cas és la detenció d’un andorrà de 28 anys el febrer del 2021. La policia va trobar al seu domicili més de dos quilos de marihuana en el cas es va batejar com a operació Estella. Part de l’estupefaent el distribuïa entre menors d’edat i en centres d’esbarjo. Exactament el mateix que feia l’altre processat encausat per possessió i venda en grans quantitats, també andorrà i de 23 anys. El primer ha acceptat quatre anys de presó i el segon, cinc. En tots dos casos la part de pena no ferma està condicionada al fet que trobin feina i que segueixin un tractament de desintoxicació als estupefaents. Els altres quatre processats eren els facilitadors de l’estupefaent, que adquirien a la Seu d’Urgell. Tots quatre han acceptat una pena de tres anys de presó. En el cas del que no està empresonat a la Comella es tracta d’una pena condicional. Va introduir droga però en menor quantitat que la resta. Dels altres tres, dos eren treballadors fronterers abans d’entrar al centre penitenciari. Un cop surtin seran expulsats del país durant quinze anys.

Alliberament immediat
Els advocats defensors van ratificar el pacte però van demanar l’alliberament immediat, que no hagin d’esperar que la sentència sigui ferma, que succeirà quinze dies hàbils després que es faci pública. La fiscal s’hi va oposar argumentant que el que s’havia signat al pacte era esperar que la resolució fos definitiva.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts