Educació

Tancament de cinc escoles franceses per vaga

El Lycée es mantindrà obert amb afectacions importants i sense esquí escolar

Retorn de 1.300 alumnes al Lycée

Retorn de 1.300 alumnes al LycéeFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cinc escoles franceses de maternal i primera ensenyança tancaran demà per la vaga general en contra de la reforma de les pensions. El delegat de l'Ensenyament Francès a Andorra, Denis Dekerle, ha informat al ministeri d'Educació que a causa del seguiment de la vaga per part d'alguns docents del sistema francès, l'escola francesa de maternal d'Andorra la Vella, l'escola francesa de primera ensenyança d'Andorra la Vella, l'escola francesa de maternal i primera ensenyança de Santa Coloma, l'escola francesa de maternal i primera ensenyança d'Encamp, i l'escola francesa de maternal i primera ensenyança de Canillo, romandran tancades.En nota de premsa, l'executiu concreta que l'associació de pares d'aquest darrer centre educatiu mantindrà l'espai obert per als alumnes que vulguin anar-hi.ElLycée Comte de Foix es mantindrà obert amb afectacions importants, amb el servei de menjador garantir, però sense esquí escolar, segons informa el centre educatiu.

El ministrePortaveu,CésarMarquina, en la roda de premsa posterior al consell de ministres, ha lamentat la situació, però ha afirmat que "no poden pronunciar-se respecte a la defensa dels drets dels professors" i ha recordat que les escoles franceses d'Escaldes-Engordany, Sant Julià de Lòria, Ordino i el Pas de la Casa estaran obertes.

La vaga de demà està convocada per protestar en contra lareforma de pensions anunciada per Macron. "Si no reformem les pensions, si no treballem més temps, tot el sistema francès de pensions de repartiment està amenaçat", va dir Emmanuel Macron al desembre. Entre les mesures més significatives, hi ha la del pas de l'edat legal de jubilació dels 62 als 64 anys, i l'ampliació del període de cotització als 43 anys per beneficiar-se d'una pensió.Per altra banda, a més de la majoria presidencial, aquesta reforma està recolzada per la dreta. Totes les forces d'esquerres així com el RN demanen una mobilització contra la reforma.

tracking