FEDA completa per 4,2 milions la compra del forn incinerador

L'elèctrica ja era titular del 71,1% de les accions de CTRASA

Desestimen la denúncia d'Apapma pel sobrecost del forn incineradorFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Forces Elèctriques d'Andorra (FEDA) ha formalitzat la compra de la societat del Centre de Tractament de Residus (CTRASA) amb l'escriptura de les accions que completa el canvi de gestió en compliment del canvi legislatiu aprovat el gener del 2022, segons ha informat la companyia elèctrica aquesta tarda. FEDA ha abonat 4,2 milions al Govern per les accions que encara tenia de la societat "tot i que es revisarà en funció del valor real en el tancament de comptes de CTRASA del 2022".

L'elèctrica ja tenia la titularitat del 71,7% de les accions de la planta de la Comella i l'objectiu d'assumir la plena titularitat del forn incinerador "és que es puguin aplicar mecanismes de millora de l'eficiència i adaptar el centre de valorització de residus a les necessitats de la transició energètica, aprofundint en la valorització dels residus mitjançant la producció d'electricitat i calor", indica el comunicat. Les properes setmanes es preveu formalitzar la composició del nou consell d'administració de CTRASA com a propietat al cent per cent de FEDA.

Nous membres del consell d'administració

La companyia elèctrica ha detallat avui els canvis que s'han produït al consell d'administració per la sortida de César Marquina arran del nomenament com a ministre de Finances i Portaveu. El substitueix el secretari d'Estat de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Marc Rossell, i la directora financera de FEDA, Marta Suñé, deixa de ser secretària del consell per convertir-se en vocal en el lloc que ocupava Imma Jiménez, que des de dilluns és la nova directora de Ràdio i Televisió d'Andorra. La secretària del consell serà ara Elisabet Serrano.

tracking