circulació

Avís groc per ventades i nevades fins demà

Mobilitat decreta equipaments obligatoris a partir de Llorts, Pal i al port d'Envalira

Perill moderat per ventMeteo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Protecció Civil ha activitat l'avís groc per ventades i nevades fins demà. Per això, demanen precaució en activitats a l’exterior, ja que també ens trobem en situació de perill d’allaus marcada.

El Servei Meteorològic alerta que el vent comença a girar a component nord i, per tant, les temperatures arribaran al seu mínim durant els propers dies. A més, tot i l'obertura de clarianes previstes per aquesta tarda, de cara a la nit tornarien a afectar-nos nevades generalitzades que perduraran durant el dia de demà dijous. Per altra banda, Meteo informa quela nevada que s'està intensificant i generalitzant a primeres hores d'aquest matí durarà poc i serà el preludi de l'augment de la intensitat del vent que pot arribar a 60 quilòmetres per hora als fons de vall i a 80 quilòmetres per hora als cims.

Les nevades registrades a tot el país al llarg del dia d'ahir i a la nit, han causat l'activació de la fase groga ha diferents punts del Principat. A mig matí es mantenien a la General 3 a partir de Llorts, a la General 2 a partir del port d'Envalira i a la General 4 a partir de Pal. Les zones on es requereixen equipaments obligatoris s'han anat modificant al llarg del dia, de fet, a les nou del matí ho eren a la General 3 a partir d'Ordino, a la General 4 a Erts, a la General 2 a partir de Canillo i a la RN22 d'accés a França, segons informa el departament de Mobilitat. A més, continua l'accés restringit a la RN22 d'accés a França pels vehicles de més de 19 tones.En aquest sentit, la predicció meteorològica obliga a extremar les precaucions a aquesta zona de la xarxa viària, per tant, és obligatori l'ús de pneumàtics especials o equipaments; no circular a més de 60 quilòmetres; disminuir la velocitat, especialment en revolts i trams inclinats i evitar qualsevol maniobra brusca, a més d'augmentar la distància de seguretat. Mobilitat alerta de possible gel a la calçada i per tant, precaució a l'hora de conduir.

Neu a partir d'Arans fins Arcalís

tracking