pregunta al congrés dels diputats

Junts qüestiona la immunitat de Rajoy en el cas d'Andorra

Demana arguments per reconèixer la immunitat de l’expresident

L'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El diputat de Junts per Catalu­nya Josep Pagès ha presentat al Congrés de Diputats d’Espanya una bateria de preguntes sobre el reconeixement de la immunitat diplomàtica a l’expresident del govern espanyol Mariano Rajoy i dos dels seus ministres, l’extitular d’Hisenda Cristóbal Montoro i el d’Interior Jorge Fernández Díaz, per la suposada implicació en l’operació Catalunya.

El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de Madrid va aturar cautelarment l’enviament de documentació a la justícia andorrana, que investiga el paper de Rajoy a la suposada operació per obtenir dades bancàries de polítics catalans independentistes com Artur Mas o Jordi Pujol i frenar així el procés. L’argument per aturar-la va ser la resposta parlamentària de la defensa de l’expresident espanyol en què es confirmava que l’inspector en cap de policia Celestino Barroso gaudia d’inviolabilitat, i que aquest funcionari també va ser objecte d’una comissió rogatòria pels mateixos fets que afecten Rajoy.

El diputat Josep Pagès pregunta si el govern d’Espanya va concedir a Fernández Díaz la mateixa immunitat diplomàtica que la reconeguda a Barroso, “és a dir, la prevista a la Convenció de Viena sobre relacions diplomàtiques”. En cas afirmatiu, demana demana la data i del contingut de les resolucions mitjançant les quals Rajoy i Fernández Díaz van obtenir la immunitat.

tracking