MISSATGE DE CAP D'ANY

Espot destaca que l'andorrana és una de les economies que més creix

El cap de Govern defensa que al Principat "no li cal un canvi radical de model" en el seu discurs de Cap d'Any

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La guerra a Ucraïna i la pandèmia -que han "condicionat l'activitat social i econòmica" i que "han desencadenat una crisi energètica i inflacionista" han estat enguany les protagonistes del missatge de Cap d'Any del cap de Govern. Xavier Espot ha elogiat les ciutadanes i els ciutadans del país que durant aquests dos anys "han tingut una actitud modèlica"contribuint a fer que"Andorra fos un referent de civisme i d'eficàcia en la gestió d'aquella crisi" i ara amb la guerra "també està donant la seva millor cara de solidaritat, de compromís amb els valors de la pau i del respecte".

Tot i aquest context, el cap de l'executiu ha volgut destacar que l'economia andorrana és "una de les que més creix en el conjunt d'Europa" amb la capacitat de generar riquesa i llocs de treball.No obstant això, ha volgut puntualitzar que el Govern i el Consell General "estan treballant de valent per compensar els desequilibris del creixement econòmic i per aconseguir que la creació de riquesa i d'oportunitats arribi a totes les persones que fan part d'aquest país". En aquesta línia, ha posat en relleu mesures com la pròrroga forçosa dels contractes de lloguer d'habitatges, l'augment dels salaris, les noves tarifes elèctriques o la gratuïtat del transport públic que s'han aplicat al llarg d'aquest any.

Espot ha aprofitat per assenyalar que a Andorra no li cal un canvi radical de model que "comprometi el creixement econòmic i la bona trajectòria del país", sinó que ha defensat "la feina constant per encarrilar el creixement i per compensar desequilibris i desigualtats" amb la capacitat de planificar "allò que es pot preveure i de saber reaccionar davant d'allò imprevisible".

Entrant en matèria d'urbanisme, el cap, ha destacat que la política de l'executiu en aquest sentit, ha estat una mesura per "encarrilar un creixement que fins a cert punt estava sent poc equilibrat". Així, ha indicat que cal vetllar per la sostenibilitat i la necessitat d'un "desenvolupament urbanístic harmònic i d'una transformació del model energètic que aposti clarament per les fonts renovablesi per la producció nacional d'electricitat".

Seguint el fil del creixement econòmic i vinculant-lo amb el desenvolupament humà, Espot ha recordat que al llarg d'aquesta legislatura s'ha reunit amb associacions socials, culturals, artístiques, esportives i filantròpiques del país per conèixer la feina que fan "ens faadonar-nosque al costat del progrés econòmic hi ha una revitalització constant i dinàmica de la identitat andorrana. Els artistes, els esportistes, els intel·lectuals, els mestres i els professors també creen riquesa".

El cap ha finalitzat el discursagrainta totes les persones que han "contribuït a quèAndorra continuï prosperant en un context complicat i en unes circumstàncies adverses" i assegurant que el Govern continuarà treballant "per una Andorra pròspera, oberta i solidària".

Missatge de Cap d'Any del cap de Govern, Xavier Espot.

tracking