Telecomunicacions

Andorra Telecom incorpora una nova línia d'internet amb França

La companyia destaca que donarà "robustesa" a les connexions internacionals per fer front a la demanda creixent

Andorra Telecom i Arteria han signat avui el conveni de la nova línia d'internet per FrançaA. T.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra Telecom tindrà una nova línia internacional d'internet amb sortida per França proveïda per Arteria, una empresa filial de RTE (Réseau de Transport d'Electricité) que dona serveis "als operadors i proveïdors d'internet a través d'infraestructures d'alta velocitat", segons informa la parapública. L'acord ha quedat rubricat avui amb la signatura del conveni entre el president del consell d'administració d'Andorra Telecom, el ministre Jordi Torres, i el president d'Arteria, Gilles Calligaro. L'operadora ha invertit 1,7 milions d'euros en la nova línia que ja està en funcionament.

La companyia assegura que la nova línia "aportarà més robustesa a les connexions internacionals per fer front a la creixent demanda del servei d'internet". Aquesta línia se suma a les dues per França amb Ariège Telecom i amb Orange i a les tres per Espanya. Una amb Telefónica i dues amb Xarxa Oberta de Catalunya. Andorra Telecom remarca que disposar de múltiples línies internacionals "aporta garanties de servei, minimitza de manera dràstica la possibilitat d'interrupcions i garanteix la gestió de l'alt volum de tràfic que fan els usuaris que va en augment".

El ministre Jordi Torres ha destacat que oferir una connexió a internet estable "és una de les prioritats d'Andorra Telecom. Internet ha esdevingut un servei bàsic que no pot aturar-se" i per això ha incidit que l'operadora "inverteix constantment per garantir una bona connexió a internet". Torres ha agraït la col·laboració amb FEDA perquè ha facilitat l'entesa per fer realitat aquest projecte que ha ressaltat "beneficia tot el país". Gilles Calligaro ha manifestat que aquesta línia és un projecte "ambiciós i controlat, amb la contribució de múltiples actors i una planificació difícil" que s'ha realitzat durant la pandèmia i que marca una col·laboració duradora que es pot ampliar a d'altres projectes "en benefici dels andorrans".

tracking