Bona previsió d'ocupació al sector hoteler

Els apartaments turístics esperen omplir el 95% de les places a partir de Sant Esteve

Una parella fent-se una foto durant la seva estada al país.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El sector hoteler espera arribar en aquestes festes nadalenques a un nivell d’ocupació que sigui com a mínim similar al que es va registrar l’any passat. D’aquesta manera, es podria tancar de manera positiva aquest exercici, tenint en compte que “des de l’octubre cap aquí estem una mica per sobre de les xifres de l’any anterior”. Així ho va indicar el director de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA), Jordi Pujol, segons el qual “les reserves estan anant bastant bé”.

Com en altres ocasions, el gruix dels visitants per aquestes dates es preveu que arribin per cap d’any, tot i que s’espera que per Nadal i Sant Esteve, que enguany cau en un dilluns, i per tant s’ajunten dos dies festius, es pugui fer també un balanç positiu. De fet, ja hi va haver algunes persones que es van interessar el mes de setembre per tenir taula per al sopar de cap d’any, mentre que altres turistes esperen a tres o quatre dies abans per fer la reserva. Els clients que vindran són majoritàriament de proximitat, i sobretot seran espanyols, seguits dels francesos.

Pel que respecta als preus, Pujol va assenyalar que “han crescut una miqueta” en relació a les mateixes dates de l’any passat. Això suposa que els clients hauran de pagar entre un 4% i un 7% més, depenent de l’establiment, un percentatge que no és molt elevat si es té en compte que habitualment les tarifes s’actualitzen cada any entre un 4% i un 5%, i enguany la inflació és molt més alta. A més, són habitualment els hiverns quan els membres del sector acostumen a actualitzar les tarifes. “Està pujant tot i també els hotels han de fer front a més costos”, va asseverar Pujol, que destaca al mateix temps que l’increment de preus permet “oferir millors serveis als hotels”.

Per la seva banda, els allotjamens turístics també esperen registrar una bona ocupació en aquestes dates. Com els hotels, rebran també la major part de turistes per cap d’any, “ja que el Nadal se sol passar a casa amb la família”, segons afirma el president de l’Associació d’Empreses d’Allotjament Turístic (AEAT), Àlex Ruiz. Aquesta sector ja va igualar l’any passat les xifres de clients que s’assolien abans de la pandèmia del coronavirus i, d’aquesta manera, la previsió és que pugui haver-hi una ocupació d’un 60% durant el Nadal i que, a partir de Sant Esteve, pugui arribar fins al 95%. “L’any passat va ser bo i esperem que aquest sigui igual o millor”, va afegir Ruiz.

tracking