urbanisme

Gallardo justifica la reunió amb el grup Avintia

El ministre afirma que hi van contactar per ser el responsable de la inversió estrangera

Les pistes del Tarter i la zona que interessa per a la urbanització.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, respon de manera molt telegràfica a les reunions que va mantenir amb el grup espanyol Avintia, el qual va mostrar el seu interès per construir una urbanització a l’aparcament del Tarter, de titularitat privada però que està llogat per Ensisa.

Gallardo no s’esplaia gairebé en les respostes a les preguntes que li va formular per escrit la consellera socialdemòcrata Susanna Vela arran d’una informació publicada al Diari a l’octubre, referents a una reunió del ministre amb representants de l’empresa per examinar el projecte al Tarter. El ministre liberal explica que la reunió es va fer a petició d’Avintia i que ell va fer d’interlocutor perquè es tractava “d’un projecte d’inversió estrangera que inclou un centre comercial, i el grup Avintia contacta amb el ministeri competent en la matèria pels conductes habituals”.

Gallardo explica que abans de la trobada motiu de la pregunta parlamentària hi va haver una reunió prèvia el 14 de febrer del 2021 amb el representants de la companyia espanyola, i que la seva presència va ser “en qualitat de ministre de Presidència, Economia i Empresa, segons el decret de nomenament del 21 de maig del 2019”. El titular d’Economia afirma que actualment no hi ha cap projecte d’inversió estrangera d’aquest grup que estigui sent avaluat pel seu ministeri, i a la pregunta de si en cas que aquest projecte de construcció tirés endavant com l’afectaria la recentment aprovada Llei per a la promoció de la sostenibilitat del desenvolupament urbanístic i del turisme, Gallardo respon que “com qualsevol projecte urbanístic estarà sotmès a la normativa en vigor”.

Fonts del PS no van amagar ahir la seva decepció per les respostes: “Sincerament, per aquesta resposta no calien 30 dies; no diu res de res i no justifica què feia a la reunió.” El projecte consistia en xalets de luxe i aparcaments subterranis.

tracking