El PS critica la gestió al voltant de la candidatura a Reserva de Biosfera

Vela afirma entendre la decisió d’ajornar la presentació de la candidatura donat que "no s'ha comptat amb la CNAU ni Medi Ambient"

La consellera general del PS Susanna Vela en roda de premsaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La consellera general del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Susanna Vela, ha expressat la seva preocupació pel que considera "una manca degestió tècnica i administrativa al voltant de la candidatura a Reserva de la Biosfera" després d'analitzar la documentació que ha rbeut arran de la demanda d'informació que va realitzar, segons informa el PS en un comunicat. Així, Vela afirma que aquesta mancança demostra "la poca formació administrativista que tenen les persones que han dut a terme la coordinació d'aquests projectes", recordant que la demandad’informació es va formular a l’octubre, un cop l’executiu va fer pública la renúncia a presentar la candidatura aquest 2022.

Els socialdemòcrates assenyalen que Vela va demanarels contractes signats amb assessors per treballar el projecte, així com les retribucions ja satisfetes, les actes de les reunions de la comissió gestora de la candidatura, el treball preparatori i els informes que hagués elaborat la Comissió Nacional Andorrana per a la UNESCO (CNAU), entre d'altres. En aquest sentit, la consellera ha indica que "la nostra sorpresa és que no hi ha actes.Sí que hi ha documents amb l’ordre del dia, però sense anotacions sobre els acords presos en les diferents reunions. Tampoc hi ha informes de la CNAU. I tampoc s’adjunta el treball encarregat en un darrer contracte amb un assessor per poder complimentar un seguit d’apartats del formulari oficial per presentar la candidatura a la UNESCO com són la localització, la superfície, la població, els serveis d’ecosistemes, les funcions de conservació i de desenvolupament, tot el que és el suport logístic, la governança, i en definitiva la gestió de la reserva de la biosfera, i que s’hauria d’haver presentat al setembre".

Per tot això, el partit vermell entèn que és impossible tenir tancada la candidatura a final d'aquest any "i la decisió del ministre Gallardo a ajornar-ho per a l’any vinent, perquè entenem que no s’ha estat capaç de complimentar el formulari de candidatura amb la proposta de reserva de la biosfera d’Andorra”, ha manifestat Vela.

tracking