sindicats

El Greta demanarà a l'USdA sobre els peruans que hi ha a la construcció

Consignes contra Espot i el ministre Font a la manifestació d’aquest vespre a les vuit

Algunes de les pancartes que es faran servir avui.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una delegació del Grup d’Experts en Acció contra el Tràfic d’Éssers Humans (Greta) visitarà la setmana que ve Andorra i a l’agenda hi ha prevista una trobada amb representants sindicals de l’USdA per abordar la situació dels treballadors extracomunitaris (majoritàriament peruans) que hi ha en empreses subcontractistes de la construcció.

Gabriel Ubach, secretari general de l’USdA –que ahir estava immers en l’organització de la manifestació d’aquesta tarda–, va explicar que el Greta va ser a Andorra el 2019 i ara “ve a verificar si s’han acomplert els compromisos adquirits, però a més ha demanat parlar amb nosaltres sobre la situació d’aquests treballadors, que arriben a Andorra amb unes expectatives que després veuen que no són tan bones”. Es tracta de professionals de la construcció que són contractats per empreses espanyoles al seu país d’origen i amb les condicions laborals del Perú, i que després venen a Andorra de la mà dels subcontractistes per omplir la falta de mà d’obra que permeti avançar i finalitzar les obres en construcció.

Reben allotjament i dietes, però els sous queden molt minvats i a penes superen els 800 euros mensuals, tal com va avançar el Diari el juny passat.

Però els sindicalistes estaven ahir immersos en la preparació de la manifestació d’aquest vespre a les vuit, que s’iniciarà a la plaça Coprínceps. El líder sindical va comentar que havien acceptat retardar l’inici a demanda del ministeri d’Interior, però “sense comprendre ni compartir els motius, ja que la gent que hi haurà pels carrers serà més o menys la mateixa”.

Ahir estaven preparant les pancartes i les consignes que es faran servir, com Ja n’hi ha prou; Espot, escolta, el poble es revolta o Font, Urgències explota.

Ubach va donar per segur que tot transcorrerà amb plena normalitat i va indicar que la policia li havia advertit que qualsevol incident o altercat el farien a ell responsable, “com a principal organitzador de la marxa”.

El secretari general de l’USdA va afegir que diverses associacions de joves o Stop Violències volen llegir un manifest, i va fer una crida a la màxima participació per deixar clar que una part de la població està “enfadada” amb la gestió del Govern de coalició, sobretot amb l’increment salarial “que fa a tots els treballadors encara més pobres”.

Algunes de les pancartes que es faran servir avui.

tracking