El PS no es nega al pacte d'habitatge però reclama eleccions aviat

López no es nega a un pacte per l’habitatge però afirma que Espot no té capacitat de diàleg

El president del PS, Pere López, i el cap de Govern, Xavier Espot.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El president del PS, Pere López, va carregar ahir fortament contra el cap de Govern, Xavier Espot, i va reclamar que les eleccions general se celebrin “com abans millor” davant una legislatura “que ja està esgotada”. En aquest sentit, va apuntar que “entenem que s’ha d’aprovar el pressupost i les lleis pendents que ja estan molt avançades i després s’ha de dissoldre el Consell i convocar eleccions”. “No s’entén que ara la majoria demani pròrrogues per entrar esmenes a les lleis que hi ha a tràmit quan fa dos dies es volien tancar”, va opinar, tot afegint que “la situació demana que el calendari electoral sigui raonable i es convoquin eleccions”. En aquesta línia, el també president del grup parlamentari del PS va apuntar que “no entenem per què ara es parla del mes de juny [per les eleccions] però la situació demana una altra cosa”. “La ciutadania haurà de fer balanç i decidir. Si vol seguir amb el mateix malgrat la situació de desgovern actual, endavant. I si no haurà de votar pel canvi”, va considerar.

Pel que fa a la proposta que el cap de Govern va llançar dilluns en el berenar amb la premsa per fer un pacte d’Estat per la problemàtica de l’habitatge, López va exposar que no s’hi tanquen en banda, malgrat considerar que ara no és el moment adequat per la proximitat de les eleccions generals. En concret, el líder de l’executiu va apuntar dilluns que “seria un error pensar que el problema de l’habitatge és conjuntural, ha vingut per quedar-se”, i va opinar que és un dany col·lateral “de l’expansió econòmica del país”. En aquest sentit, per primer cop Espot va demanar al PS un pacte d’Estat en una qüestió que provoca que “una part de la població estigui sota una gran asfíxia”. Ara bé, Espot va demanar que –tenint en compte que es tracta “d’una temàtica llaminera”– calen unes “bases mínimes per asseure’s a una taula”, un gest que enviaria “un bon missatge a la ciutadania”.

A la proposta, López va respondre que “fa dos anys i mig que demanem un pacte d’Estat per l’habitatge” i va afegir que “si ens ho proposen, seurem a parlar tot i la proximitat de les eleccions”. Amb tot, va ser molt dur amb el líder demòcrata en afirmar que “no té cap capacitat de diàleg”. “La situació és desesperant”, va assegurar, a causa del “desgovern i de la impossibilitat de parlar amb el cap de Govern”. “És incapaç d’estar en una reunió i escoltar el que li diuen els que no pensen com ell”, va remarcar. El líder socialdemòcrata va asseverar que “la seva manera de pensar, de fer i d’actuar és fugir d’estudi”. Per aquests motius, considera que malgrat l’anunci d’un possible pacte d’Estat “amb ell serà impossible”.

tracking