'cas gao ping'

El judici de BPA suma més de 600 dies d'aturada des del gener del 2018

La vista oral s’ha ajornat de nou fins al 18 de desembre pel positiu d’una acusada

Defenses del judici de BPA.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El judici de la causa primera de BPA, el cas Gao Ping, es va tornar a suspendre ahir. En aquesta ocasió, el motiu ha estat que l’acusada que actualment està prestant declaració ha donat positiu en covid. Des de l’inici del judici, el 15 de gener del 2018, la vista oral suma més de 600 dies d’ajornament, tal com va indicar el president de la sala, el magistrat Enric Anglada, fa unes dues setmanes. En aquests gairebé cinc anys, els motius que han obligat a aturar el judici han estat diversos i han anat des de la renúncia de l’advocat Josep Anton Silvestre a portar la defensa de sis dels acusats fins a la baixa de paternitat d’un lletrat, passant per diversos positius de covid entre els membres de la sala.

Així doncs, el Tribunal de Corts va anunciar ahir que la vista oral es reprendrà els dies 19 i 20 de desembre. Aleshores s’aturarà de nou per la festa de Sant Tomas –quan els funcionaris no treballen–, seguit per Nadal.

Ara bé, el judici no es reprendrà després de Reis, tal com s’havia previst en un principi, sinó que s’ajornarà de nou per la baixa d’un membre del tribunal, que s’ha de sotmetre a una intervenció quirúrgica que requerirà cert temps de recuperació. No serà fins al 6 de març que magistrats, acusacions, defenses i imputats es tornaran a trobar a la sala Magna de la Batllia per continuar amb el macrojudici.

Es desconeix quant de temps s’allargarà l’interrogatori de l’exgestora de l’entitat Amaya de Santiago, que fa setmanes que respon a les preguntes del fiscal. Quan l’interrogatori arribi a la fi començarà el torn dels testimonis, segurament amb l’empresari valencià Rafael Pallardó.

tracking