Clima

Andorra ha tingut la tardor més càlida des del 1950

La temperatura mitjana ha estat de 12,8 graus, 2,4 graus per sobre dels registres habituals

Temperatures de tardor a la central de FEDAARI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tardor acaba sent càlida i seca segons els registres de l'estació central de FEDA que la situa amb la mitjana de temperatures més elevada des del 1950, seguida de la tardor del 2011, 2006 i 2014, segons publica Andorra Recerca+Innovació (ARI). L'entitat indica que "l'últimatardor normal o amb una temperatura mitjana inferior a la temperatura mitjana de referència pel període 1981-2010 va ser la del2010".

Les dades mostren que la temperatura mitjana ha estat de 12,8 graus i l'habitual per aquests mesos és de 10,4 graus. L'ARI afirma que l'index de precipitacions "no han estatexcepcionals" ja que en aquests tres mesos "s'han acumulat 146,2 mm quan la mitjana pel període de referència és 226,1 mm". I conclou que pel recull de temperatures i i pluges "el setembre ha estat càlid, amb precipitacions poc abundants, l'octubre ha tingut temperatures molt per sobre la mitjana i sent el més càlid des del 1950i precipitacions escasses i finalment un novembre càlid i sec".

Els registres de FEDA indiquen que les primeres nevades van arribar a finals de setembre a l'alta muntanya amb acumulacions de 2 centímetres. I la neu no va tornar de manera generalitzada "fins ben entrat el mes de novembre" amb registres de fins a 10 centímetres el4 de novembre a l'estació de Sorteny. L'ARI destaca que el 22 de novembre es van acumular 37 centímetres i el 29 de novembre van ser de 39 centímetres i incideix que "són gruixos per sota del la mitjana per l'època de l'any".

tracking