SALUT

Ambulàncies del Pirineu farà el transport sanitari no assistit

L'adjudicació s’iniciarà l’1 de gener del 2023 i té una durada fins al 31 de desembre del 2026

Creu Roja Andorrana ha dut a terme el transport sociosanitari els últims anys.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha aprovat l'adjudicaciódel concurs públic nacional pels serveis de transport sanitari no assistit a Ambulàncies del Pirineu, SLU, segons ha informat el ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover, durant la roda de premsa d'aquest dimecres. En aquest sentit, es tracta del servei destinat als pacients que no requereixenassistència tecnicosanitària durant el trasllat, i que per impossibilitat física o clínica no poden utilitzar els mitjans de transport ordinari per desplaçar-se a un centre sanitari.

Fins ara, segons ha detallat Jover, el servei el prestava la Creu Roja en el marc de les pròrroguesextraordinàries al conveni existent entre aquesta entitat, el Govern i el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS). Així, l’adjudicació s’iniciarà l’1 de gener del 2023 i té una durada fins al 31 de desembre del 2026, prorrogable, per períodes anyals fins a un màxim de dos anys.

El concurs ha tingut en compte l’oferta econòmica per a la realització dels serveis individuals i col·lectius així com la gestió i el funcionament del servei, les millores complementàries a les condicions tècniques del concurs i l’experiència prèvia. L’empresa adjudicatària haurà de subrogar, a més, els treballadors de la Creu Roja que presten actualment el servei.

L’import serà finançat per part de la CASS, el ministeri de Salut i l’usuari. La CASS finançarà el 90% de les tarifes de la seguretat social que s’aprovin per aquest transport i l’usuari el 10% d’aquestes tarifes. El ministeri pagarà el diferencial entre

la tarifa adjudicada i la tarifa de la seguretat social.

tracking