Retribucions

Govern i els consellers de la majoria renuncien a l'augment de sou

Els parlamentaris dels grups de la majoria i alts càrrecs tampoc no tindran increment salarial

La bancada del Govern durant la sessió del Consell General, ahir.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, les síndiques generals, els ministres, els consellers generals demòcrates, els del grup independent liberal i els de Ciutadans Compromesos, els secretaris d'Estat, la secretària general de Govern, el cap de Gabinet i la cap de Protocol han renunciat a l'increment salarial del 7% corresponent a l'IPC per al 2023. L'anunci l'ha fet Demòcrates per Andorra en un comunicat aquesta tarda remarcant que la decisió s'ha adoptat "per preservar el deure d'exemplaritat que sempre ens ha caracteritzat i que ja va quedar palès durant la pandèmia" i que s'ha tingut en compte el context inflacionista que està afectant a les famílies i el teixit empresarial del país.

Demòcrates explica que la renúncia "ha estat consensuada" i s'adopta tot i que el Projecte de llei de pressupost fixa que hi hagi l'augment de l'IPC dels salaris de tots els funcionaris i treballadors del sector públic, inclosos els alts càrrecs. I recalquen que la decisió "és voluntària i sense perjudici de la llibertat de decisió de la resta d'administracions i institucions" a les que afecta la pujada prevista a la llei del pressupost.

Els demòcrates recorden que "el Govern i els grups parlamentaris que li donen suport continuem recomanant a les empreses que incrementin els salaris dels treballadors d'acord amb l'IPC", més enllà del que preveu la llei de mesures especials que fixa augments graduals fins als 4.000 euros de sou.

tracking