Afers exteriors

Bernat Escoda, al Consell de la República catalana

El metge ha estat escollit delegat exterior a Andorra i representarà l’associació privada que busca fer efectiva la independència

Puigdemont, Ponsatí i Comín en un acte de l'entitat.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El metge i empresari Bernat Escoda ha estat escollit delegat exterior a Andorra del Consell de la República catalana. El nou delegat exterior, conjuntament amb els de Mèxic (Felip Claramonte, director general de la Universidad Autónoma de Guadalajara Campus Tabasco), Sud-àfrica (Xavier Gómez-Olivé, director de Recerca MRC/Wits Agincourt Research Unit School of Public Health University of the Witwatersrand) i Xile (Gerard Olivar, director de Recerca a la Universidad de Aysén) va ser presentat en un acte celebrat dijous.

Cal recordar que l’Àrea d’Acció Internacional del Consell nomena delegats/des exteriors i desplega la seva xarxa diplomàtica “per contribuir al reconeixement internacional de la nació catalana i el seu dret a l’autodeterminació”. Després de presentar, el mes de maig passat, nou delegats exteriors i, posteriorment, la inauguració d’una seu a Frankfurt, dijous es van presentar els quatre delegats amb representació a Andorra, Mèxic, Sud-àfrica i Xile. Amb aquests, el Consell de la República ja té 13 delegats.

A l’acte de dijous, el president del Consell de la República, l’expresident de la Generalitat i eurodiputat, Carles Puigdemont, va donar la benvinguda als nous delegats exteriors mentre va fer referència a la importància “d’explicar-nos al món”. “L’Estat no ha pogut aturar la representació de tot un poble. Necessitem parlar al món amb una veu que no sigui tutelada”, va indicar Puigdemont.

Al seu torn, el vicepresident, el també eurodiputat, Toni Comín, va afirmar que “els nomenaments d’avui són d’un valor estratègic importantíssim. Les delegacions tenen la missió d’obrir les portes a aquests països per ser escoltats”, i va agrair la predisposició dels nous delegats que duran a terme una tasca professional, però voluntària.

El Consell de la República, abans Consell per la República o Consell per la República Catalana, és el nom d’una organització política privada que té per objectiu fer efectiva la independència de Catalunya, culminar el procés constituent de la República Catalana i internacionalitzar la causa. També promou la defensa dels drets civils i polítics i té el suport de diversos partits.

tracking