Carreteres

Reobert al trànsit el túnel de Tresponts

La infraestructura ha estat dos mesos tancada per problemes de ventilació

Senyals pels vehicles perillosos al túnel de TrespontsCynthia Sans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El túnel de Tresponts ha tornat a obrir a la circulació aquesta tarda després de dos mesos tancat per problemes amb el sistema de ventilació. La infraestructura havia d'entrar en servei de nou poc després de les 14 hores, segons ha anunciat el conseller català Juli Fernández durant la visita a l'estació de Port Ainé, i ho ha fet passades les quatre encara no es podia passar per dins de la galeria. El trànsit s'autoritza coincidint amb dates que es preveu un elevat volum de desplaçaments per les carreteres del Pirineu.

El departament de Territori ha informat que la circulació per a camions de mercaderies perilloses carregats per motius de seguretat viària perquè "les velocitats naturals del vent en aquest entorn, molt superiors a les que són habituals en túnels d'aquestes característiques i en d'altres a la mateixa C-14". Els vehicles d'aquest tipus que vagin en sentit nord hauran de desviar-se per l'antiga carretera i per a tota la resta hi ha limitació de passar pel túnel a un màxim de 60 quilòmetres per hora "que durarà uns dies metnre es consolida l'operativa de trànsit".

El túnel de Tresponts es va estrenar el desembre de l'any passat i el 21 de setembre es va tancar per motius de seguretat per haver-se despenjat un dels vuit ventiladors que hi ha a l'interior de la galeria. Els operaris han estat treballant durant el tancament en les tasques de reparació del ventilador afectat i en el reforç dels sistemes de suport dels altres set ventiladors mentre el trànsit estava desviat per la carretera antiga.

La reobertura de la infraestructura facilitarà el trànsit per la C-14 que s'ha hagut de fer durant el període fora de servei per la carretera vella amb queixes de les plataformes de veïns de les poblacions de la zona pel risc de caiguda de rocs en alguns indrets de la via. La plataforma havia fet públic aquest matí un comunicat per manifestar "gran malestar, preocupació i indignació" pel fet que el túnel continuava tancat i per la gestió que el govern català havia fet del tancament i lamentava la falta d'informació del departament de Territori català i de les autoritats locals.

Interior del túnel de Tresponts.

tracking