x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
educació

Govern obre la porta a apujar els sous dels professors

La ministra està disposada a revisar les graelles salarials i a facilitar l’acreditació de mèrits als docents que portin 15 anys exercint
Representants del SEP en una assemblea.

Representants del SEP en una assemblea.

Representants del SEP en una assemblea.

Fernando Galindo
Actualitzada 02/12/2022 a les 12:14
La ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, es va mostrar disposada a revisar a l’alça les graelles salarials del cos d’Educació en la darrera reunió mantinguda dimarts amb el SEP. La revisió es faria en el marc de la negociació que també estan fent Govern i sindicat sobre la carrera professional, segons va explicar la secretària d’organització del SEP, Carla Guinot. Des del sindicat consideren que alguns sous no són adequats com, per exemple, el dels col·laboradors educatius. La revisió seria a part del 3% que inclou la Llei de Funció Pública per a tota l’administració i que començarà a aplicar-se l’any vinent i de l’IPC, que per als funcionaris serà de prop del 7%.

Pel que fa a la carrera professional, Guinot també va destacar que la ministra es va mostrar oberta a flexibilitzar els criteris per a aquelles persones que porten quinze anys o més exercint. En aquest sentit, va explicar que la carrera professional “és bona per a la gent que acaba de començar a treballar, però per a aquells que fa molts anys que són professors no és evident demostrar segons quins mèrits”. “No és just canviar ara les regles del joc per a aquestes persones”, va indicar. És per això que des del sindicat es demana que es col·loqui els docents a la franja salarial que els correspon tenint en compte la seva experiència i antiguitat, sense haver de fer cap avaluació ni recórrer a mèrits.

La ministra, va explicar el SEP, es va mostrar disposada a rebaixar les exigències per a les persones amb molts anys a la professió. Amb tot, des del Govern es defensa que calen avaluacions amb criteris objectius per marcar la franja salarial de cada docent. La proposta de Vilarrubla no convenç els afiliats del sindicat, que es mantenen inamovibles i afirmen que renunciaran a la carrera professional si han d’acreditar els mèrits i no se’ls distribueix per franges en funció de l’expe­riència.

Amb la voluntat d’arribar a una entesa, la responsable de la cartera d’Educació es va comprometre a la reunió amb el SEP a explicar les diferents opcions que planteja per arribar a un punt mig en una assemblea extraordinària del sindicat. Ara, el SEP plantejarà als afiliats la proposta i si els sembla bé, es farà l’assemblea extraordinària per tal d’intentar acostar posicions.
Etiquetes
Veure’n més
31
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts