x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Salut recomana usar mascareta al transport públic

Font remarca que "estem davant una pujada de casos de covid" que no és alarmant però se suma als afectats per grip
El ministre Font a la roda de premsa d'aquest dimecres

El ministre Font a la roda de premsa d'aquest dimecres

El ministre Font a la roda de premsa d'aquest dimecres

SFGA/JAViladot
Actualitzada 30/11/2022 a les 19:21
El ministre de Salut, Albert Font, ha insistit en la necessitat de mantenir les precaucions per evitar la transmissió de la covid perquè hi ha una pujada estabilitzada de casos i ha anunciat que el Govern "recomana l'ús de la mascareta per a situacions d'aglomeracions fortes en espais tancats com el transport públic". I ha especificat després de la reunió del gabinet que el consell és per a les persones més fràgils com les que prenen corticoides però que es tracta d'una recomanació general per a la ciutadania abans que arribin els moments més crítics "perquè hauríem de portar tots la mascareta a la butxaca o a sobre del nas. Deixar-la a casa és una cosa que no recomanem perquè sempre ens podem trobar amb una situació d'aglomeració de gent i tenir la precaució de posar-nos-la és una precaució que salva vides i si cal que ens l'hem de posar". 

Font ha remarcat que l'increment de contagis, 225 en l'última setmana i una nova defunció, "no és alarmant" però és més important perquè se sumen a les malalties respiratòries habituals de cada hivern com la grip i ha recalcat que el Govern no es planteja de moment establir cap obligatorietat de portar mascareta perquè la tensió sobre les infraestructures sanitàries és baixa. El ministre ha assenyalat que venen les festes de Nadal, amb celebracions amb molta gent "i el Govern evidentment no vol fixar obligatorietats, esperem que no s'hagi de fer i sí que confiem en el civisme però arriben temps de risc, no hi ha alarma ni la volem crear".

El titular de Salut ha recalcat que la covid i la grip "són dos enemics que treballen conjuntament" i per exemplificar l'afectació que hi haurà durant els mesos de fred ha manifestat que entre les persones que hi havia a la sala de premsa de Govern i les que seguien la compareixença per streaming "molt probablement tots tindrem una o una altra o les dues". I ha incidit que la grip pot provocar problemes greus com la covid i per això ha reiterat que és necessari que els majors de 60 anys i les persones fràgils de menys de 60 anys es vacunin tant contra el SARS-CoV-2 com contra la grip. Font ha comentat que ja s'han administrat 6.400 dosis de la grip però que l'objectiu és igualar els més de 8.000 vaccins de l'any passat "perquè necessitem aquesta protecció".  

Albert Font ha recalcat que és difícil preveure el futur de l'evolució de la pandèmia "i esperem que no calgui arribar a l'obligatorietat i  sense arribar a parlar que torna a venir una onada continuem en una estabilitat per setmana i també tenim grip, que se sumen i no podem saber si se'ns poden escapar, esperem que no". I ha recordat que la grip provoca complicacions com pulmonies que és el que porta els pacients a necessitar hospitalització, especialment si els afectats són persones fràgils amb menys defenses, insistint que les xifres de pacients amb grip són com d'altres anys.
  • #13 Joan
    (01/12/22 08:46)

    És asèptics es evident que no us vacunareu, però estic segur que si us agafa el virus.....correu tots no tindreu prous peus per arribar al hospital.
    A les hores seria quan us diria aneu a passar la malaltia a casa vostra
    Salut

    Respondre
  • #12 Que va
    (30/11/22 21:57)

    Ted va dir..
    Era una vacuna que te tenian que administrar cada 3 meses y aún así nada. Hasta que un listo soltó que sería mensual

    Respondre
  • #11 Ted
    (30/11/22 21:46)

    La hemeroteca es tu amiga va dir..
    No pero eso es solo a partir de la quinta... vacuna? o era en la sexta?? no no perdón era a partir de la séptima!
    creo

    Respondre
  • #10 La hemeroteca es tu amiga
    (30/11/22 21:08)

    Encara recordo quan van assegurar, i cito textualment: "Les vacunes actuen con a tallafocs en la transmissió del virus". Que risas! 

    Respondre
  • #9 Laura
    (30/11/22 20:35)

    El transport públic, tal com va de saturat, és un problema gros. La mascareta hauria de ser obligatòria.

    Respondre
  • #8 Jociutadana
    (30/11/22 20:09)

    Jo agafo sovint el bus, hi ha dies que et sembla que vas en una llauna de sardines, porto la mascareta però la veritat es que recomanar no, es tindria que obligar. No oblidem que puja gent malalta i gent gran que poden ser contagiats, no ja de covid, si de grip, bronquitis, perque a vegades veus gent sense mascareta i amb refredats forts. No pensem en nosaltres mateixos, pensem també en la gent que pot estar en contacte amb nosaltres, no ja de la covid, sino amb malalties de les que ara som més sensibles. No es un gest tant complicat, dic jo, es una estona, res més. No us mireu tant el vostre melic, hi ha més gent al voltant.

    Respondre
  • #7 El timo
    (30/11/22 19:04)

    Ya veis… la vacuna que no es vacuna, no ha servido absolutamente de nada. Solo para que las farmas se forren a costa de endeudar gobiernos.

    Selección natural por desgracia.

    Respondre
  • #6 Plis plas
    (30/11/22 19:02)

    Cal recordar que estem en llibertat condicional, la pandèmia i la crisi energètica ens poden conduir a un arrest domiciliari en un plis plas.

    Respondre
  • #5 El ratpenat de Wuhan
    (30/11/22 19:00)

    Per covid o amb covid? Estava vacunada?

    Respondre
  • #4 Carlestoltes
    (30/11/22 18:41)

    Quan assumirem que estara aqui per sempre ? Haurem de muntar aquest espectacle cada hivern ara ?

    Respondre
Veure’n més
13
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts