educació

El SEP renuncia a la carrera professional si els mestres han d'acreditar mèrits

Defensa que l’experiència serveix per posar-los a la franja salarial corresponent

L'assemblea del SEP, ahir al vespre a la sala d'actes del comú d'Escaldes-Engordany.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’assemblea del Sindicat d’Ense­nyament Públic (SEP) d’ahir va consensuar que renunciarà a la carrera professional que s’està negociant amb el ministeri d’Educació si se’ls requereix acreditar mèrits i superar avaluacions per col·locar-los a la franja salarial corresponent, tal com exigeix l’executiu. “La nostra línia vermella és aquesta. Si la ministra es manté renunciarem a la carrera professional”, va esgrimir la secretària general del sindicat, Marisa Santos, en acabar l’assemblea.

De fet, aquest és l’únic punt conflictiu en la negociació de la carrera professional, a la qual “tothom dona la benvinguda, perquè tots l’esperem i ens sembla correcta”. Santos va explicar que com que es crea de zero, “està ben pensada per a la persona que entra ara”. En canvi, resulta difícil col·locar els professors que fa anys que exerceixen la professió en la franja salarial corresponent. “La línia vermella del ministeri és: no situarem ningú en la franja que li pertoca sense presentar una sèrie de mèrits i una avaluació”, va denunciar la secretària general del sindicat. Una exigència que “des del col·lectiu d’educació es viu amb certa indignació”. El SEP considera que “no és culpa nostra no haver pogut meritar ni demostrar des del 2009, quan es van congelar els salaris”, i defensa que la trajectòria professional de cada mestre és suficient per determinar la franja salarial. “Ara se’ns demana a nosaltres que fem una feina que hauria hagut de fer l’administració anteriorment, sense la qual no se’ns pot retribuir el que ens pertocaria rebre, el que ara hauríem d’estar cobrant”, va criticar Santos. De fet, va posar en relleu que “tenim una gran part del col·lectiu que encara està cobrant entre el 80% i el 90% de la seva franja salarial”.

Així doncs, el SEP demanarà una reunió amb la ministra d’Educació avui mateix per exposar la seva posició i demanar diluir aquesta línia vermella.

D’altra banda, el sindicat va manifestar que comprèn que els nous salaris no es podran pagar amb una “partida pressupostària única i immediata”. Per aquest motiu, es va reunir amb els grups parlamentaris per demanar un “compromís polític”, a fi que es pugui establir un pressupost plurianual “de manera que de forma gradual aquests greuges que s’han anat creant es puguin anar corregint”.

tracking