NIT LITERÀRIA

Francesc Puigpelat guanya el Fiter i Rossell de Novel·la

El guardó s’ha entregat en el marc de la 44a Nit Literària del Cercle de les Arts i de les Lletres per la seva obra 'Abril'

Francesc Puigpelat a la Nit literàriaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'escriptor catalàFrancesc Puigpelat i Valls ha estat el guanyador del premiFiter i Rossell de Novel·la per la seva obra 'Abril' (lema: Marta Farré) dotat pel ministeri de Cultura del Govern d'Andorra per una dotació de 10.000 euros.El guardó s’ha entregat en el marc de la 44a Nit Literària del Cercle de les Arts i de les Lletres que s'ha celebrat a Aixovall, Sant Julià de Lòria.

El premi Principat d'Andorra d'Investigació Històrica del Consell General s'ha dotat a Ester Llop, l'autor de Barcelona, d'un accèssit de 3.000 euros per la seva obra 'Puix que Déu us ha posada en el nostre territori – El cant dels goigs a les Valls d’Andorra'.

Àngel Fabregat i Agustí Franch han estats els guanyadors del Premi Grandalla de Poesia Crèdit Andorrà i el Premi de Teatre 50è Aniversari Crèdit Andorrà. El poemari de Fabregat 'L'Urpa del Temps' ha rebut una dotació de 3.500 euros. Pel que fa a l'obra de teatre ‘Dones de flors i herbes’ de Franch ha estat dotat també amb 3.500 euros. Franch ja va guanyar el 2015 el Premide Teatre 50è Aniversari Crèdit Andorrà amb l’obra ‘Fred’.

L'entitat bancària Morabanc ha concedit el premi Sant Carles Borromeu de Contes i Narracions a Jesús Pacheco Julià per la seva obra 'Més formigues que paradís'(pseudònim de Mònica S.P.) amb una dotació de 5.000 euros.Andbank ha guardonat a l'autorJoaquim Brustenga Etxauri per 'La persecució' amb una dotació de 6.800 euros pel premi Manuel Cerqueda Escaler de Novel·la Curta.

Adrià Esteban, ha estat premiat pels seus articles apareguts al Diari d'Andorra:“El penúltim servei d´El Cresper” i “Herois? Som uns pringats” amb una dotació de 625 euros pel Premi Lauredià de Periodisme dotat pel comú de Sant Julià de Lòria. També ha estat guardonada pel mateix premi, Alba Doral, pels seus articles“Fins a saber-lo de memoria” i “Cosetes de mascle alfa” amb una dotació de 625 euros. Pel que fa als treballs en mitjans audiovisuals (ràdio i televisió) han quedat deserts.

El Grup Maestre ha guardonat a Lucia Muñoz amb un accèssit de 1.000 euros per la seva obra 'Contes que comencen al cel, recorren muntanyes i acaben capbussant-se al mar' amb el Premi Juli Verne de Ciència-Ficció i Fantasia. El premi ha quedat desert.

El guardonat al premi d'Assaig Literari Andorra, dotat pel comú d'Andorra la Vella de 3.000 euros ha estat Nil Forcada per la seva obra 'Un samurai contra Teseu'.

tracking