crisi de l'habitatge

Uns 50 temporers s'adrecen a la Creu Roja

La policia no ha detectat cap situació de risc ni de possibles abusos per falta d’allotjament

Els usuaris de la botiga solidària es mantenen.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Creu Roja Andorrana ha rebut des de principi del mes de novembre una cinquantena de temporers. I no és que estiguin interessats a rebre aliments o productes d’higiene personal, que l’entitat humanitària facilita habitualment a través de la seva botiga solidària, sinó que el que busquen principalment és ajuda per trobar un habitatge. “De moment no ens han demanat per productes d’alimentació perquè per ells la urgència és trobar un lloc on dormir”, va explicar el director de la Creu Roja, Jordi Fernández.

D’aquesta manera, si l’any passat s’havia registrat algun cas puntual d’aquestes característiques, el cert és que enguany són moltes més les persones que s’estan adreçant a l’associació, algunes amb feina ja aconseguida i altres que encara estan cercant un treball. “Hi ha un degoteig continu de temporers”, va emfasitzar Férnández amb relació a la situació que s’està produint aquest any. A hores d’ara, així doncs, aquest col·lectiu no està recorrent a la botiga solidària per proveir-se dels articles bàsics per sobreviure, però no es descarta que més endavant ho pugui fer en cas que molts dels temporers no trobin feina. Per aquesta raó, l’entitat s’està preparant per si hagués de fer front a una major demanda d’usuaris. Els que sí que estan rebent encara ajuda són els refugiats ucraïnesos, que representen aproximadament la meitat de les 255 persones que actualment recullen articles a la botiga solidària. La xifra del total de beneficiaris d’aquest servei es manté últimament estable, tot i l’increment del cost de la vida que s’està veient al país. “Vam obrir per la covid i ja fa dos anys i mig que funcionem”, va assenyalar Fernández.

Amb relació a l’allau de temporers que enguany s’han desplaçat al país, si es compara amb altres temporades d’hivern, la policia va informar ahir que va intensificar el cap de setmana, en col·laboració amb els comuns, el control i el seguiment per donar suport i assistència a totes aquelles persones que hagin acabat d’arribar a Andorra per buscar feina i es puguin trobar en situació de vulnerabilitat per falta d’allotjament. “A hores d’ara, no s’ha constatat cap situació de risc ni s’han registrat denúncies de possibles abusos”, s’explica al comunicat. En concret, la policia va realitzar controls específics durant el cap de setmana al Pas de la Casa, Canillo i la Massana, i també s’ha demanat documentació tant a les fronteres com arreu del territori. “Es preveu que els controls intensificats i específics es continuïn duent a terme durant les pròximes setmanes”, s’afegeix a la nota de premsa.

tracking