concurs internacional

El Govern considera caduc l'actual Pla Nacional de Joventut i en farà un de nou

L’executiu considera que es requereix un nou coneixement de l’actual realitat juvenil

Joves al Parc Central d'Andorra la Vella.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha tret recentment a licitació el concurs internacional per a l’execució dels treballs de la planificació, coordinació i elaboració del Pla Nacional de la Joventut d’Andorra (PNJA). Des de l’executiu es recorda que el darrer Pla Nacional de la Joventut d’Andorra, ara en vigor, data de l’any 2008 i que, segons els reculls estadístics dels diferents organismes competents i els diferents estudis realitzats els darrers anys, específicament sobre joves, les característiques del col·lectiu juvenil i el context social en el qual es desenvolupen han canviat, i això requereix un coneixement de la realitat juvenil i l’elaboració d’un nou Pla Nacional de la Joventut d’Andorra.

Segons s’indica al plec de bases del concurs, el nou Pla Nacional de la Joventut d’Andorra haurà d’estar alineat amb les recomanacions del Consell d’Europa i amb l’Estratègia de la Unió Europea per a la Joventut 2019-2027, motiu pel qual el Govern d’Andorra ha encomanat al Comitè Director de Joventut del Consell d’Europa un assessorament sobre l’estructuració de les polítiques de joventut a Andorra tenint en compte el coneixement actual i els objectius 2021-2025 del Departament de Joventut del Consell d’Europa.

Els objectius del concurs internacional són dos. Planificar i coordinar l’elaboració del Pla Nacional de la Joventut d’Andorra que inclogui les línies estratègiques i el pla d’acció. I proposar mecanismes que afavoreixin la participació juvenil durant tot el procés d’elaboració del Pla Nacional de la Joventut d’Andorra.

El guanyador del concurs haurà d’elaborar una diagnosi sobre la situació de la joventut al Principat d’Andorra; fer una anàlisi dels rols i dependències entre els actors implicats en l’àmbit de la joventut; i proposar un model de treball i coordinació efectiu, que mantingui la transparència en tots els seus aspectes i amb tots els actors implicats. També haurà de fer mediació i facilitació en el procés de disseny i implementació amb la inclusió de tots els actors rellevants (Govern i els departaments de joventut dels comuns); definir indicadors de procés, assoliment i impacte per a les metodologies aplicades; i recomanar indicadors per fer el seguiment del Pla Nacional de la Joventut d’Andorra.

tracking