immigració

El PS alerta d'ocupes al Pas però el comú ho desmenteix

Alguns veïns afirmen que han vist gent dormint a les obres del tobogan

Un matalàs fet servir pels ocupes, segons el PS.

Creat:

Actualitzat:

Els consellers del PS d’Encamp van alartar ahir que hi ha diferents persones ocupant edificis al Pas de la Casa i dormint a la intempèrie. El socialdemòcrata David Ríos va indicar que “demanem a les autoritats pertinents que actuïn de seguida i trobin una solució per als nouvinguts que no tenen on allotjar-se”. Des del comú de la parròquia, però, van assegurar que ja s’estan fent les comprovacions pertinents i que no es té constància que hi hagi ocupes.

En concret, des del PS es denunciava que “s’ha constatat la presència d’ocupes al Pas de la Casa. Hotels encara per obrir, edificis d’apartaments turístics, i fins i tot forats en les obres que s’estan fent a pistes i altres. Amb cartrons per dormir als passadissos, matalassos en espais de guarda-esquís, havent trencat portes per accedir i altres”. Uns fets que, si bé no tots, sí que alguns veïns de la localitat encampadana van confirmar. En concret, van indicar que havien vist gent dormint a les obres del nou tobogan de Grandvalira però que aquestes persones arribaven molt tard a la nit, cap a les tres de la matinada, i per això passaven desapercebuts per a molts.

Des del comú, però, van assegurar que no en tenen constància. El cònsol menor, Jean Michel Rascagneres, va explicar al Diari que des de fa unes setmanes, després que la consellera general Carine Montaner també alertés d’aquesta situació, la cònsol major va ordenar als agents de circulació que fessin rondes específiques cada hora per controlar els edificis abandonats més susceptibles de ser ocupats. “Els agents de circulació tenen ordres d’avisar el seu cap, la policia i un dels dos cònsols si veuen qualsevol moviment estrany”, va indicar Rascagneres, que va afirmar que fins ara no han rebut cap notificació. També va explicar que la policia ha intensificat les patrulles i que tampoc han vist res. Així mateix, va indicar que el comú no ha rebut cap queixa per part dels veïns.

tracking