'cas gao ping'

El judici s'aturarà després de la pausa de Nadal fins a l'abril

Els tres magistrats del judici del 'cas Gao Ping'.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El judici per la causa primera de Banca Privada d’Andorra, el conegut com a cas Gao Ping, s’ajornarà de nou un cop passades les vacances de Nadal i no es reprendrà fins al 14 d’abril de l’any vinent. Aquesta vegada, el motiu és que un dels tres magistrats del Tribunal de Corts presents a la sala de vistes s’ha de sotmetre a una cirurgia durant les vacances de Nadal i necessitarà tres mesos per recuperar-se, fet que provocarà la suspensió del judici fins que estigui recuperat.

La vista es va reprendre ahir al matí amb l’interrogatori de l’exgestor de BPA Sergi Fernández, que va respondre a les preguntes de la seva defensa. Un cop acabi aquest processat, només quedarà per interrogar la també exgestora de l’entitat Amaya de Santiago. Així, és possible que els testimonis cridats a participar en el judici per la causa primera de BPA no comencin a prestar declaració fins a l’abril.

Cal recordar que la vista oral del cas Gao Ping ha sofert un gran nombre d’interrupcions des que va arrencar amb les qüestions prèvies el 15 de gener del 2018. Aquell primer intent de realitzar el judici a la sala que es va habilitar a Prada Casadet va acabar de pressa, quan els magistrats van ajornar-lo cinc dies després d’haver-lo començat. Vuit mesos més tard es va reiniciar, però de nou la vista es va aturar per les recusacions dels magistrats. Hi va haver un tercer intent que també va quedar en no-res i un quart i un cinquè amb el mateix resultat. Finalment, el 14 de juny del 2021 va començar la vista oral de la causa primera del cas Gao Ping amb la declaració de l’exconseller delegat Joan Pau Miquel. Un judici que s’ha suspès i reprès diverses vegades.

tracking