El TSJ de Madrid també impulsa la rogatòria de Fernández Díaz

De la mateixa manera que amb Rajoy, rebutja paralitzar-la de manera cautelar

Jorge Fernández Díaz en una comissió d'investigació.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) ha reactivat la comissió rogatòria emesa per Andorra per comunicar a l’exministre d’Interior espanyol Jorge Fernández Díaz la imputació en el procediment que se segueix arran de la querella presentada per l’operació Catalunya.

Fonts jurídiques han informat que els magistrats del TSJM han rebutjat la petició de Fernández Díaz –tal com van fer amb l’expresident del govern Mariano Rajoy– de paralitzar de manera cautelar la comissió rogatòria que va lliurar Andorra.

La justícia del Principat investiga tots dos excàrrecs de l’executiu i l’exministre d’Hisenda Cristóbal Montoro per presumptes delictes de coaccions, amenaces, xantatge, extorsió, coaccions a òrgans constitucionals i creació de document fals per la seva suposada relació amb els intents de conèixer “mitjançant vies il·legals” informació bancària secreta dels expresidents de la Generalitat Jordi Pujol i Artur Mas, així com de l’exvicepresident Oriol Junqueras.

En concret, els fets denunciats a les querelles estan relacionats amb presumptes extorsions, coaccions i xantatge des del 2014 per part d’agents de la policia nacional espanyola a responsables de BPA per conèixer, “mitjançant vies il·legals”, una informació bancària secreta protegida per la legislació andorrana.

El tribunal madrileny –en desestimar la sol·licitud de Fernández Díaz– ha acordat aixecar la mesura cautelaríssima que s’havia adoptat la setmana passada per suspendre de manera urgent la comissió rogatòria d’Andorra. Així, després d’aquesta decisió, el Principat rebrà la documentació requerida a Espanya i tindrà llum verd per procedir contra l’exministre.

tracking