solidaritat

Creu Roja detecta una disminució de la gent que pot aportar ajuda

L’encariment generalitzat del cost de la vida posa més famílies en situació de necessitat

Una treballadora de Creu Roja al banc d'aliments.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Creu Roja alerta que cada cop menys persones poden aportar ajuda al banc d’aliments i tem trobar-se amb dificultats per cobrir les necessitats de les famílies que no tenen prou recursos de cara a l’hivern.

La crisi econòmica, marcada per l’increment dels preus i que afecta principalment els aliments, no només ha fet que augmentin les famílies que necessiten ajuda. “La sensació a l’oficina és que han augmentat les persones que venen a demanar ajuda. Però el que es nota més és la disimunicó de gent que pot aportar, perquè el nivell de vida s’ha encarit i és més difícil que puguin ajudar”, va explicar al Diari una treballadora de caràcter voluntari de l’entitat.

De fet, fa unes dues setmanes l’organització no governamental va informar que en aquell moment atenia amb regularitat 123 famílies, que sumen un total de 255 persones. Aleshores, la coordinadora social de l’entitat, Carina Leclerc, ja va compartir el neguit sobre l’hivern. “Crec que tindrem més usuaris”, va advertir, “a causa de la factura energètica derivada de la calefacció o l’electricitat”.

En aquest sentit, va detallar que des de juliol Creu Roja rep unes deu altres cada mes. Algunes són persones noves, va indicar, mentre que altres són usuaris que havien deixat de venir perquè havien recuperat un nivell de vida correcte, però que amb la inflació tornaven a tenir dificultats econòmiques.

El perfil de l’usuari de la botiga d’aliments és divers i va des de la parella amb nens o famílies monoparentals, fins a joves que paguen el lloguer però no els queda diners per comprar menjar, passant per refugiats ucraïnesos que necessiten aquest suport.

Les ajudes s’articulen a través de les treballadores socials de les parròquies, tot i que si una persona acudeix a demanar ajut directament a l’entitat, es valora.

BANC D'ALIMENTS

Menys donacions

Les persones que poden aportar ajuda disminueixen per culpa del context inflacionista.

Noves altes

Des de juliol, l’organització no governamental rep unes deu altes cada mes. Actualment atén més de 120 famílies.

Tot tipus de gent

Els perfils són diversos i van des de famílies amb fills a joves que paguen el lloguer, però no els queden diners per comprar menjar.

tracking