x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
RELACIONS AMB EUROPA

Acceleració i esperança

Els representants del Govern i la UE van mostrar-se confiats que l’acord d’associació permetrà respectar les especificitats del Principat.
Reunió amb els representants de la societat civil, ahir a Radio Andorra.

Reunió amb els representants de la societat civil, ahir a Radio Andorra.

Reunió amb els representants de la societat civil, ahir a Radio Andorra.

Fernando Galindo
Visita del vicepresident de la Comissió Europea 9

Visita del vicepresident de la Comissió Europea

Maroš Šefčovič participarà en una jornada de trobades de treball amb diferents representants del país

Fernando Galindo
Actualitzada 14/10/2022 a les 12:10
Si hi ha una paraula que va repetir-se ahir a la tarda en la roda de premsa posterior a la reunió de treball entre la delegació negociadora andorrana, encapçalada pel cap de Govern, Xavier Espot, i la de la Unió Europea, amb el vicepresident de la Comissió, Maros Sefcovic, al capdavant, va ser “acceleració”. La negociació, va assenyalar Espot, “no ha acabat, però estem contents perquè després de la pandèmia s’ha reactivat el dossier”.

Tant el cap de Govern com el número dos de la Comissió van mostrar-se confiats que l’acord d’associació serà atractiu i beneficiós tant per al Principat com per a la UE. “Aprecio molt especialment que la delegació andorrana hagi entès tan encertadament que cal trobar una solució que efectivament sigui avantatjosa per a Andorra, respectant les seves especificitats, i que també pugui ser entesa per la Comissió”, va assenyalar Sefcovic. Aquesta és una altra de les paraules que van sonar amb força en la compareixença dels dos líders a la sala dels antics emissors de Radio Andorra: especificitats.

Espot, en aquest sentit, va afirmar que contempla els propers passos de les negociacions bilaterals “amb esperança” perquè els termes ja acordats fins ara no s’han desviat de les dues premisses en què, segons el Govern, s’ha de fonamentar la negociació amb la UE. Els principis de mercat únic i el dret comunitari, d’una banda, i les particularitats andorranes, de l’altra.

El calendari preveu que les negociacions es tanquin al final de l’any vinent. Sefcovic va destacar el camí recorregut fins ara en les converses, en què destaca el preacord que manté FEDA com l’únic operador del servei d’electricitat, i va anunciar dues trobades a curt termini. La primera se celebrarà la setmana vinent, i l’altra, al novembre. L’acord d’associació, va recalcar el vicepresident de la Comissió i cap negociador de la UE, suposarà “un salt quantitatiu i qualitatiu en les nostres relacions”.

Pel que fa a les qüestions encara per resoldre a la taula negociadora, cal destacar el mercat de les telecomunicacions i, per consegüent, el futur d’Andorra Telecom com a operador públic únic del sector, la lliure circulació de persones i els serveis financers. Sobre la primera carpeta, Espot va recordar que Andorra Telecom haurà de renunciar a mitjà termini als ingressos del roaming per adaptar-se a la legislació europea i que, per tant, haurà de trobar noves vies d’ingressos per sobreviure. Sobre la lliure circulació de persones, va mostrar-se partidari d’assolir una solució anàloga a la de Liechtenstein.
Etiquetes
  • #5 No volem conveni amb la UE
    (15/10/22 12:19)

    No volem conveni amb Europa.
    Ara que han quedat amb el cul enlaire perquè s'ha demostrat que ho duen tot d'amagatotis es començarà a veure clarament la oposició que els Andorrans tenim contra aquest projecte suicidari.
    Europa ens vol la pell, com vol la pell de tot el que de lluny o de prop no s'ajusta exactament a la seva ideologia mundialista. Volem continuar sent nosaltres mateixos, amb les nostres virtuts i defectes.

    Respondre
  • #4 El Club
    (14/10/22 15:13)

    Casta

    Respondre
  • #3 Clic
    (14/10/22 13:03)

    A mi lo que em fa por és la lletra petita...Que si, al final poden dir des de Bruseles que Andorra pot controlar la inmigració per quotes com tenim ara, però en lletra petita que la UE es reserva el dret a canviar aquestes quotes quan vulgui...llavors ja ens han fotut.

    Respondre
  • #2 Manel
    (14/10/22 12:17)

    Guanyarà DA i com que ho hauràn posat al programa...

    Respondre
  • #1 Jociutadana
    (14/10/22 07:45)

    No volem més amos, volem democràcia i volem votar.

    Respondre
5
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts