AUTEA

Congrés internacional per fomentar la investigació de l'autisme

Autea assistirà a la 13à trobada que se celebra a Cracòvia els pròxims 7, 8 i 9 d'octubre

Hi assistirà la coordinadora, Carolina Pastor i la responsable de programes d'atenció directa, Montse Mases

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La coordinadora de l'Associació del Trastorn de l'Especte de l'Autisme d'Andorra (Autea), Carolina Pastor i la responsable de programes d'atenció directa, Montse Mases, viatjaran fins a Cracòvia els pròxims 7, 8 i 9 d'octubre per assistir al 13è Congrés Internacional d’Autism Europe, entitat de la que l’associació és membre des de novembre del 2020, segons informa l'entitat en un comunicat. En aquest sentit, es tracta d'una plataforma internacional per a la divulgació de coneixement i un punt de trobada tant per a les persones amb TEA i els seus familiars, professionals especialitzats i investigadors de prestigi.

El lema del Congrés 'Felç viatge per la vida' vol destacar la importància d'enfocar la investigació, els suports i les pràctiques d'intervenció dins una perspectiva integral que inclogui tot el cicle vital de les persones amb TEA. Per això, el congrés s'articula al voltant de la promoció d'una visió positiva de les capacitat de les persones amb TEA, la seva la qualitat de vida i el benestar de les seves famílies.

Autea assenyala que el programa científic inclou presentacions magistrals, una àmplia gamma de temes de simposis, sessions de posters interactius, tallers dirigits per professionals destacats i sessions moderades per debatre preguntes desafiants. Així, l'assistència dels professionals de l'equip andorrà representarà una oportunitat per a actualitzar coneixements en els àmbits del diagnòstic i l'atenció a adults i adultes amb TEA, el maneig de les comorbiditats i de la salut mental en aquesta població, l'educació inclusiva i la creació d'entorns naturals competents, les bones pràctiques per a l'atenció de persones amb TEA i alta necessitat de suports o l'actualitat en neurociència cognitiva de les persones amb TEA, entre altres temàtiques, segons destaca la mateixa entitat.

tracking