afers socials

El centre d'educació intensiva ja acull els dos primers usuaris

La previsió és que es vagin incorporant més joves de manera progressiva fins arribar als cinc que es preveuen inicialment

El CREI acull ja els dos primers usuaris.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre Residencial d’Educació Intensiva (CREI) ha rebut ja els dos primes usuaris. La ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés, va explicar ahir que de moment només hi haurà aquestes dues persones, però es preveu la incorporació d’altres en les properes setmanes, sobre la base dels trasllats que vagi dictaminant la Batllia. “Ja hi ha dos adolescents i ara s’estan seguint les demandes que hi ha dins de la Batllia per fer el trasllat d’algun altre adolescents les properes setmanes”, va explicar Pallarés. La previsió inicial que es va fer en el seu dia és que el centre començaria a funcionar amb cinc usuaris.

El plantejament és que els ingressos dels joves es facin de forma progressiva per garantir una millor adaptació. El CREI està ubicat a l’antiga residència del Solà d’Enclar d’Andorra la Vella i té una capacitat de 19 places residencials i 16 places diürnes, tot i que inicialment només es començarà a treballar amb vuit places de servei residencial, i cinc places del servei diürn, que posteriorment podran anar augmentant segons necessitats. Les dues empreses catalanes que formen la unió temporal d’empreses (UTE) guanyadora del concurs internacional per gestionar el Centre Residencial d’Educació Intensiva, la Fundació Mercè Fontanilles i la Fundació Resilis, estan especialitzades en la intervenció psicosocial d’infants i joves que pateixen trastorns conductuals i addiccions. La licitació es va fer a través d’un concurs públic internacional amb modalitat ordinària i procediment obert. El ministeri d’Afers Socials, Joventut i Igualtat podrà realitzar inspeccions per fer el seguiment del funcionament del servei.

tracking