Més de 90 sancions per excés de soroll amb el nou Codi de circulació

Els tubs d’escapament lliures han estat objecte de 56 multes per part de la policia

Un agent de policia en un control.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La policia ha imposat 91 sancions des de l’entrada en vigor del Codi de la circulació fins avui a vehicles que circulaven amb excés de soroll. Segons es detalla en una resposta a la consellera socialdemòcrata Susanna Vela, per l’article 4.14 –circular amb vehicles que emetin pertorbacions electromagnètiques, sorolls, gasos i altres contaminants a la via pública superiors als reglamentàriament establerts– s’han imposat vuit sancions.

La consellera havia fet una pregunta interessant-se pel control de la contaminació acústica que tanta molèstia provoca als ciutadans. El ministeri d’Interior precisa, també, que en funció de l’article 37.1.d conduir vehicles amb la càrrega mal disposada o amb perill de caiguda o de provocar sorolls, pols o altres incomoditats evitables, o sense cobrir amb una vela o similar les matèries transportades del tipus sorra, terra, grava o altres matèries que puguin caure o desprendre’s s’han imposat tres sancions. Cal manifestar, però, que l’article engloba diverses circumstàncies que no sempre tenen a veure amb l’emissió de soroll. Per l’article 44.2 –conduir forçant les marxes, produint sorolls molestos– s’han imposat 24 sancions des del setembre de l’any passat, quan va entrar en vigor el nou codi.

D’altra banda, també cal tenir en compte que quan es constata un vehicle que emet un soroll excessiu a causa d’elements que concerneixen els tubs d’escapament, s’aplica sovint l’article 104.E –circular amb escapaments lliures totalment o parcialment, amb tubs d’escapament incomplets, deteriorats o que no corresponguin a models previstos pel fabricant del vehicle–. En aquest sentit, des de l’entrada en vigor del Codi de circulació fins avui, per aquest article s’han imposat 56 sancions.

El tall de la injecció del combustible per produir voluntàriament detonacions no té la consideració de reforma d’importància i per tant no es pot autoritzar. La unitat de seguretat viària té un sonòmetre degudament certificat per efectuar aquest tipus de control i hi ha prevista l’adquisició d’un altre.

tracking