Sisena reunió global

Andorra representarà el grup regional d'Europa d'Aliança per a les Muntanyes

L'òrgan es reuneix presencialment una vegada a l'any i entre dues i tres vegades virtualment

La ministra Calvó durant la intervenció.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra ha estat escollit com a representant del grup regional d'Europa dins del comitè executiu de l'Aliança per a les Muntanyes per al període 2022-2026. La decisió ha estat presa durant la tercera sessió de treball aAspen, on la ministra de Medi Ambient,SilviaCalvó, ha participat avui en la votació de la renovació i composició de l'executiu.Calvóha ressaltat que "representar les institucions i els estats europeus que formen part de l'aliança és una oportunitat important per desenvolupar i compartir plans d'acció per protegir les muntanyes i el medi ambient".

L'òrgan es reuneix presencialment una vegada a l'any i entre dues i tres vegades a l'any virtualment. El comitè executiu està format per divuit membres, que representen el conjunt de membres de l'Aliança per a les Muntanyes. De fet, abans de finalitzar la trobada ja s'ha celebratla primeratrobada del comitè amb la presència de Josep Casals, director del departament d'Agricultura, en representació d'Andorra, segons informa l'executiu.

D'altra banda, la jornada d'avui també ha comptat amb la redacció de la declaració final de la 6a trobada global, que ha clos amb l'aprovació de la declaració. El text recull la importància de promoure la cooperació entre països de muntanya en l'àmbit de l'economia, el desenvolupament social, el medi ambient, la cultura, el turisme,a la ciènciai l'educació, així com fomentar elsesforçosper apoderar i permetre que els nens i joves esdevinguin agents de canvi per al desenvolupamentsosteniblede la muntanya.

tracking