ENSENYAMENT

L'UdA inaugura el curs acadèmic amb 666 estudiants

El cap de Govern s'ha referit a l'ampliació del campus universitat amb un nou edifici que permetrà disposar d’uns 3.000 m2 addicionals

Inauguració del curs acadèmicUdA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Universitat d’Andorra (UdA) hainaugurat avui el curs acadèmic 2022-2023 amb un actecelebrat a l’auditoriClaror de Sant Julià de Lòria i presidit pel cap deGovern, Xavier Espot, juntament amb el rector de la Universitat, MiquelNicolau, i elcònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, segons informa l'ens acadèmic en un comunicat.

Així, la lliçóinaugural ha anat a càrrec del politòleg Guy Haug, expert internacional enavaluació i desenvolupament d’universitats que sota el títol "Grands défis desuniversités au 21e siècle",Haug ha advocat per reconfigurar–nosolament fer evolucionar– l’oferta de formacions universitàries, per tal derespondre a les necessitats de la generació digital.

Durant la cerimònia, l'UdA assenyala que el rector hadestacat l’augment del nombre d’estudiants de formació reglada que haexperimentat l’UdA enguany,superant el rècord del curs passat. En concret, elcurs s’ha iniciat amb666 estudiants, una xifra que supera en un 5,9 % la del’anypassat,en què se’n van comptabilitzar 629. A més, Nicolau hainsistit enelcompromís de la Universitat d’Andorraenl’assolimentdel Objectius de Desenvolupament Sostenible i en la promoció de lapau i la igualtat. Per la seva banda, Espot s'hareferit al’ampliaciódel campus de l’UdAamb un nou edifici que permetràdisposar d’uns 3.000 m2addicionals "a partir de l’any que ve".

El curs acadèmic 2022-2023 s’hainiciat amb el desplegament complet del màster en Educació que es va posar enmarxa el curs passat iamb l’inici del nou Diploma Professional Avançat enComptabilitat i administració i del nou màster en Dret que inclou ara la mencióenadvocacia i la menció en l’àmbit judicial. L’altra novetat és que, perprimera vegada, es lliura als estudiats un carnet de la Universitatd’Andorraque és també un carnet d’estudiant europeu (ESC), que facilita la mobilitat aEuropa i l’accés als serveis d’altres universitats.L’UdA és una de lesprimeres universitats europees que generalitza el carnet d’estudiant europeuatots els seus estudiants, segons destaca l'ens acadèmic.

L'acte ha finalitzat amb la graduació dels 98 estudiants que vancompletar els seus estudis de DPA,bàtxelor, màster odoctorat durant el curs 2021-2022, que corresponen ala32a promoció de la Universitat d’Andorra, la més nombrosa de la sevahistòria.Elstitulats han rebut el títol d’estat de mans de la ministra d’Educació iEnsenyament Superior, Ester Vilarrubla, acompanyadadel rector de l’UdA. Per altra banda, durant l'acte s'ha donat a conèixer la memòria d'activtiats en la qual s'ha destacat que durant el curs passat, sumant els 629estudiants de formació reglada i els 1.194 de formaciócontinuada, esva arribar a un total de 1.823 estudiants.

tracking