creixement urbanístic

Jover defensa la via utilitzada pel Govern per frenar la construcció

El ministre diu que la llei és l’actuació “menys traumàtica” que es podia prendre

La grua d'un edifici en construcció.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre portaveu, Eric Jover, va defensar ahir l’actuació del Govern per frenar el creixement urbanístic desmesurat davant el posicionament expressat el dia anterior pel Col·legi d’Arquitectes, que es va pronunciar per una frenada més dràstica de la construcció. Jover va manifestar que l’executiu desconeix l’increment concret de projectes que s’han presentat als comuns a conseqüència de la llei per a la promoció de la sostenibilitat del desenvolupament urbanístic i del turisme, aprovada pel procediment d’urgència pel Consell General, que ahir mateix va entrar en vigor amb la publicació al BOPA després d’haver estat sancionada pels coprínceps. Tot i així, va voler deixar clar que “les alternatives que teníem eren encara pitjors”. I és que, segons va explicar, es va estudiar quina seria la manera més ràpida d’actuar “per evitar l’efecte crida” que es pogués produir, i sense el procediment que s’ha utilitzat “les demandes haurien estat molt més importants”. “Qualsevol opció hauria estat pitjor”, va emfasitzar el ministre.

Jover va insistir, a preguntes dels mitjans de comunicació, que, tal com ha reiterat el cap de Govern, Xavier Espot, en diverses ocasions, “aturar la construcció no és l’objectiu que es persegueix perquè això no seria bo per al país”, sinó que el que es busca amb la llei és que hi pugui haver un creixement urbanístic que sigui sostenible. “Segurament assolirem el mateix objectiu fent la proposta del Col·legi d’Arquitectes o la nostra, però la nostra diria que intenta buscar que sigui menys traumàtica per a la ciutadania i per als sectors de l’activitat econòmica”.

Pel que fa a la demanda del Col·legi d’Arquitectes que els plans de càrrega encomanats als comuns es facin amb una visió de país i no parroquial, per tal d’evitar que es puguin proposar actuacions diferents, Jover va indicar que l’objectiu és “que harmonitzem una mica els diferents estudis que es desenvolupin perquè siguin compatibles, i que no estiguem fent coses completament diferents en una parròquia o una altra”.

La llei publicada ahir suspèn les llicències de construcció fins que estiguin definits els nous criteris urbanístics entre el Govern i els comuns. A més, el text també fixa que no es concediran noves llicències per a apartaments turístics.

La llei que ahir va entrar en vigor busca frenar el creixement urbanístic.

tracking