x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
feminisme

Unes 40 persones demanen l'avortament

La presidenta de l’Institut de Drets Humans considera que la situació és de regressió
Manifestació a favor de l'avortament

Manifestació a favor de l'avortament

La mobilització organitzada per Stop Violències ha comptat amb una quarantena de persones

40 persones marxen per l'avortament

40 persones marxen per l'avortament

40 persones marxen per l'avortament

Fernando Galindo
Manifestants a l'avinguda Carlemany.

Manifestants a l'avinguda Carlemany.

Manifestants a l'avinguda Carlemany.

Fernando Galindo
Manifestació a favor de l'avortament 14

Manifestació a favor de l'avortament

La mobilització organitzada per Stop Violències ha comptat amb una quarantena de persones

Fernando Galindo
Actualitzada 29/09/2022 a les 12:05
Una quarantena de persones van participar ahir a la tarda en la manifestació pel dret a l’avortament organitzada per l’associació Stop Violències. La mobilització, programada per a les 19 hores a la plaça de la Rotonda va recórrer l’eix central fins a la plaça Coprínceps, on va tenir lloc la lectura del manifest. La manifestació, en què es van sentir crides com “Menys aeroports i més drets humans” o “El nostre cos, la nostra decisió”, va comptar també amb la presència d’Elisa Muxella, presidenta de l’Institut de Drets Humans d’Andorra. “El que em preocupa és que, en matèria de drets humans, sobretot en el cas de la dona, hi ha una regressió. Anem enrere i no endavant”, va assegurar Muxella. “Estan arribant al poder governs d’extrema dreta i està passant a llocs com Grècia o els Estats Units, on pensàvem que la gestió de l’avortament estava superada i no és així”, va afegir just abans de començar el recorregut.

Una vegada finalitzada la marxa, el manifest va començar amb un record a les dones a l’Iran, on també es va mencionar la periodista desapareguda d’Al Jazeera Dorothy Parvaz i es va voler puntualitzar que a “Andorra també hi ha formes subtils de reprimir les dones”. La presidenta de l’entitat, Vanessa Mendoza, va dedicar el poema musicalitzat Soy a la causa. “Volem una maternitat desitjada i respectada i lleis contra la violència obstètrica, inexistents al nostre país”, es va mencionar durant el discurs. Mendoza, que va recordar que s’enfronta a quatre anys de presó, a una multa de 30.000 euros per part de Govern i que darrerament està rebent amenaces de mort indirectes, va demanar finalment la col·laboració dels homes a la lluita. “Necessitem que siguin altaveu”, va assegurar.

Stop Violències no va ser l’única entitat que va fer referència a la situació del Principat coincidint amb el Dia mundial per la despenalització i legalització de l’avortament. En aquest sentit, persones afiliades a l’Associació de Dones d’Andorra (ADA) i a Acció Feminista van participar ahir al vespre en un col·loqui que va tenir lloc al Teatre Comunal d’Andorra la Vella posteriorment a la projecció del film L’événement” organitzat pel Cineclub de les Valls. Amb relació a la posició de l’ADA, la presidenta, Mònica Codina, va comentar ahir que el “model institucional d’Andorra fa que no puguem anar igual de ràpid que altres països. Això no treu que no s’hagin de fer passos”. Per altra banda, Aurora Baena, secretària d’Acció Feminista, va assegurar que “no tenim gens de ganes d’haver de tornar a reclamar la despenalització però mentre tinguem la mateixa situació, no tenim elecció”.
Etiquetes
Veure’n més
24
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts